České ložnice jsou zase plné pružin. Tentokrát v taštičkách!

České ložnice jsou zase plné pružin. Tentokrát v taštičkách!

Sdílejte

České ložnice jsou zase plné pružin. Tentokrát v taštičkách!

Češi se čím dál častěji vrací k pružinovým matracím a není se čemu divit – jejich vývoj poskočil mílovými kroky kupředu.

S vrzající matrací, kde dráty tlačily do zad se bohužel asi setkal každý. Právě kvůli těmto zkušenostem získaly pružinové matrace mimořádně špatnou pověst a dlouho o nich nebylo slyšet.

V posledních měsících ale prodejci hlásí zvýšenou poptávku. Retro v kombinaci s moderními technologiemi zkrátka táhne.

Poznejte výhody pružin

Pro všechna negativa starých pružinových matrací většina lidí neviděla jejich pozitiva, kterých ale rozhodně není málo. Moderní pružinové-taštičkové matrace se ale s problémy vypořádaly a Češi si toho rychle všimli.

Hlavní výhoda taštičkových matrací tkví v tom, že má až 500 vzájemně nepropojených pružin (klasické jich mají 200 a jsou spojené). Každá z nich je navíc schovaná v sáčku z netkané textilie, takzvané taštičce. Díky tomu pružiny nevržou a reagují na tlak podle potřeby, čímž dosahují lepších ortopedických vlastností.

Kromě toho zůstaly zachovány i původní pozitivní vlastnosti, jakou je především prodyšnost. Právě díky ní se v tomto typu matrace nedaří roztočům a plísním, takže jsou ideální pro alergiky. Zajišťují totiž vysoký hygienický standard a můžete je umístit i na pevný rošt bez obav, jak budou “dýchat”.

Nákup nové matrace neuspěchejte

Zatímco tedy zájem o klasické pružinové matrace klesá, o ty taštičkové roste. Stojí totiž skoro stejně, taštičkové ale mají více výhod. Při výběru nové matrace ale nepodléhejte módním trendům a vždy si vše raději ozkoušejte. Při nákupu pak pátrejte po nadstandardní záruce.

Taštičkové matrace seženete například u prodejce Matex, který je vyrábí v České republice a máte tak jistotu, že k vám vaše nová matrace necestovala přes půl světa. Moderní pružinové matrace tu stojí od 4 tisíc korun a na vybrané modely se vztahuje akce 1+1 zdarma.

Za ušetřené peníze pak můžete koupit dítěti trampolínu, aby vaše nové matrace neničilo skákáním. Moderní pružinové matrace totiž pruží stejně dobře jako ty staré.

Rate this post
Sdílejte