Interiér ve spojení moderny s klasikou

Interiér ve spojení moderny s klasikou

Sdílejte

Interiér ve spojení moderny s klasikou

kuchyneVybavení domácnosti je někdy opravdu vysokou investicí. Ovšem záleží jen a pouze na nás, jak naše domácnost bude vlastně vypadat. Trendy nebo raději klasika? Pojďme nahlédnout pod pokličku toho, co vlastně čeští obchodníci nabízejí.

Moderna nebo klasika?

Základním rozdělením vybavení domácnosti může být určitě rozdělení na moderní interiér a na klasický interiér, konkrétně vybavení. Pokud hovoříme o novějších prvcích, poznáme je podle nevšedního designu, barev, ale i materiálu. O tom si samozřejmě povíme více. Kdežto klasické vybavení může mít specifické rysy, může být vyrobeno z masivu či může napodobovat určité historické období.

Nelze jednoduše říct, která z těchto cest je správná, ale s jistou dávkou nadhledu si můžeme udělat srovnání v některém z velkých obchodů s nábytkem a to třeba rovnou na internetu. Je důležité se rozhodnout, do jakého stylu si chci domácnost vybavit. Kombinovat klasický styl a vzhled s absolutní modernou je samozřejmě špatná volba.

Moderní může být kvalitní

vestavene-skrineLidé mají na moderní věci často negativní názor. Co se týká nábytku a celkově doplňků, jakbysmet. Samozřejmě je to tím, že přichází něco nového a zažitá věc je prostě pro nás lepší a příjemnější, než se přizpůsobit něčemu nezvyklému.

Negativně bývá hodnoceno provedení nových kusů nábytku nebo celkově zpracování interiérových doplňků. Je to především tím, že se kombinuje velké množství materiálů. A tak kuchyně může být z plastu a obývák zase z polystyrenu. Zní to jako nesmysl, ale v podstatě to tak je. Každý se již setkal s levnou polystyrenovou poličkou, která ale zaujme svým specifickým vzhledem.

Klasické není staromódní

Zavděčit se nikdy nelze a tak část populace klasické věci nenávidí. Zastaralé, okoukané a nemoderní. Některé z argumentů proti. Ale co si říct přesně opak? Nadčasové, originální a nestárnoucí? Klasika je prověřena věky a tak i kvalitní provedení ji svědčí o to více.

Nejlepším příkladem mohou být vestavěné skříně, které sice jsou výdobytkem naší doby, ale jsou často dělány i v kvalitním provedení původního klasického vzhledu.

Rate this post