Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku? (čtvrtá část)

Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku? (čtvrtá část)

Sdílejte

Podle čeho si vybrat kuchyňskou desku? (čtvrtá část)

Deska ze skla

Jak je na tom sklo? I v kuchyňských deskách má své místo. Asi někdo podotkne, že deska ze skla musí být křehká, a tak se dá snadno rozbít, jenže nové technologie umí vytvořit sklo, které vydrží náročné práce při vaření. Má hladký povrch, takže se snadno čistí.

Aby deska ze skla vydržela občasné nárazy či teplé hrnce, musí se vyrobit z tvrzeného skla. Není problém na desce naklepávat plátky masa na nedělní řízky a položit na ni horkou právě dodělanou bramborovou kaši v hrnci či pánvičku po smažených řízcích.

Až kolem dvou set barev poskytuje deska ze skla, což není vůbec málo, a jistě najdete tu svojí, která bude vynikat s ostatním nábytkem a vybavením.

Abyste předešli poškrábání a skvrnám po vodě, můžete tomu předejít speciální úpravou povrchu. Úžasná je i její tloušťka. Má pouhých deset až dvanáct milimetrů.

 

Deska z nerezu

Pracovní desky z nerezu můžeme často vidět v kuchyní, kde se vaří více jídla. Je to možná proto, že snese jak mokro, výpary od velkých kotlů, či odolají zátěži, jenž je na ně kladen skoro celý den. Nikde nevidíte žádnou rez.

Je praktická, jednotvárná. Bude zvládat snést na svém povrchu horké nádobí. Chcete matný či lesklý vzhled? A co údržba, díky speciálnímu přípravku na nerezu, lze snadno čistit.

Rate this post