Podle čeho vybírat dřez (druhá část)

Podle čeho vybírat dřez (druhá část)

Sdílejte

Podle čeho vybírat dřez? (druhá část)

Keramický dřez

Kdo si potrpí na keramiku, lze si pořídit i keramický dřez. Ten se vyrábí při 1200 stupních Celsia, proto přetrpí, když na něho položíme horké hrnce, prý je v tomto ohledu lepší než nerez. Nevadí mu, když se stane nehoda s vařícím olejem, protože snese i takovou nešikovnost. Čistit se dá i silnějšími kyselinami a věřte, že do keramické dřezu nevyžerete dírku, je dosti odolný. Nehrozí, aby se v něm ukládali bakterie a jiné, neboť je hladký bez pórů. Jak je to se škrábanci? Též si můžete oddychnout, protože nic takového nehrozí. Je vůči tomu odolný. Nemusíte bílou barvu? Je možné si vybírat ze 17 barev, snad tam bude i vaše, abyste byli s barvou keramického dřezu spokojení.

Jako skoro u každé věci je i u této nějaký ten zápor. Nebojte se, zas tak hrozný není. Keramický dřez se nedá totiž upravit podle vašeho otvoru v kuchyňské lince u vás doma. Počítat musíte i s vyšší cenou. Nemusíte řešit uschlé kapky, protože vůbec nejsou vidět.

Granitový dřez

Uschlé kapky nejdou vidět ani na granitových dřezech, které jsou tvořeny z kamenné drti. Jak je na tom s odolností? Přetrpí poškrábání, žádné patrné skvrnky. Akorát nevydrží takový žár jako keramický, pouze do 280 stupňů Celsia. Zato má širokou paletu barev, takže máte z čeho vybírat.

Syntetický dřez

Dalším kandidátem je dřez ze syntetického materiálu, jenž jeho část tvoří skelná vlákna. Odolá proti chemickým přípravkům, proti škrábancům.

Dřez z přírodního kamene

Mezi dražšími se nachází dřez vyrobený z přírodního kamene. Dřez z tohoto materiálu vám dost dlouho vydrží. Kvůli materiálu se vám může stát, že vám při malém nárazu sklenka praskne.

Dřez z umělého kamene

Pak tu máme umělý kámen, který nezvládá horké hrnce a pánvičky. Můžete jej nechat přibrousit, pokud se vám nebude zdát povrch hladký. Lze ho snadno čistit. Dobře sladit s kuchyňskou linkou.

 

Teď už víte, kolik možností máte ve výběru nového dřezu.

Rate this post
Sdílejte