Když domov, tak bezpečný! (díl 2. Jak se chránit před nástrahami domácnosti)

Když domov, tak bezpečný! (díl 2. Jak se chránit před nástrahami domácnosti)

Sdílejte

Když domov, tak bezpečný! (díl 2. Jak se chránit před nástrahami domácnosti)

Mnozí z Vás si říkají, že nemusí na své domácnosti nic měnit, protože jsou zodpovědnými a velmi dobrými rodiči …a já Vám to v žádném případě nehodlám vymlouvat – každý vychovává své dítě samozřejmě dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Nutno ale připomenout, že opičí láska Vašemu dítěti spíše škodí, než prospívá. Nicméně, i těm nejpečlivějším rodičům se může stát, že jim dítě uteče …třeba jenom na pár vteřin – ale než ho doženete a chytíte, může se ledasco přihodit …např. může hlavou do něčeho narazit …může doběhnout ke schodům, uklouzne mu a už padá dolů. Stejně tak může při běžení zakopnout a spadnout hlavou nebo obličejem přímo na ostrou hranu. Opět zde platí, že náhoda je blbec!

Zde je pár tipů a triků, jak „zbezpečnit“ Vaši domácnost

Ostré hrany, např. u skříní, polic, stolů či u židlí, přelepte měkkou molitanovou páskou. Ostré hrany zdí můžete překrýt plechem. Futra doporučuji překrýt opět nějakým molitanem (kdo je šikovný, dokáže na futra přidělat molitan překrytý např. koženkou).

Ostré rohy např. stolů, skříní, polic, vitrín apod. překryjte umělými, zakulacenými rohy. Jak jsem již výše psal, v mnoha případech to pokazí design Vašeho nábytku …ale na druhou stranu to zase může Vašemu dítěti zachránit život!

Co se nekrytého vstupu na schody týče, co může být snazšího, než je zahradit? Nejlépe vytvořit či koupit nějakou branku …kovovou (nějaký lehký a ne masivní kov) či dřevěnou (opět ne moc masivní) a přidělat ji na zeď či na zábradlí a zamezit tím tak vstupu, ale i propadnutí dítěte.

Pokud máte doma nějaké ostré úchyty, např. u šuplíků či u skříněk, nahraďte je takovými, které budou hladké a nebudou ostré – vybírejte tak, aby Vám to co nejméně pokazilo vzhled nábytku – ale jde-li o bezpečí dítěte, myslím si, že na vzhledu ani tolik nezáleží …

Rate this post
Sdílejte