Myslíte při přípravách na Vánoce na bezpečí vaší rodiny

Myslíte při přípravách na Vánoce na bezpečí vaší rodiny

Sdílejte

Myslíte při přípravách na Vánoce na bezpečí vaší rodiny

I když jste příliš zaneprázdnění nakupováním dárků, chystáním ozdob, adventních věnců, venkovních výzdob a pečením cukroví, tak nemáte čas se starat o mimořádné věci ve vašem domě. Ale když smícháte vánoční stromky a elektrická světla, nebo si dáte dohromady svíčky a jmelí, měli byste si rozmyslet, jak jsou vaše vánoční dekorace ve skutečnosti bezpečné.

Podle studií má hodně lidí v tomto období úrazy, takže mají na pohotovosti, co dělat kvůli každoročním nehodám o Vánocích. Proto jsme pro vás složili kontrolní seznam, který vám pomůže udržovat váš domov v bezpečí přes sezónu.

Jak jsme na tom s vánočními stromky

Vánoční stromky: Ujistěte se, že váš skutečný strom je čerstvý – jehličí by mělo být zelené, a nikoliv také rozlámané, ani ohnuté. Můžete také jeho svěžest vyzkoušet, že klepnete stromem o zem, pokud strom neztrácí mnoho jehličí, je vidět jeho čerstvost. Ujistěte se, že strom bude stát v chladnějším místě v domě či bytu, nikoliv u zdroje tepla (včetně krbů, radiátorů a větracích otvorů). Udržujte stojan s vodou, aby stromek nebyl na suchu, když ho máte již uvnitř, a ořízněte nízké větve tak, aby byly mimo dosah malých dětí. Pokud si koupíte umělý strom, ujistěte se, že je odolný proti působení plamene.

Světýlka k Vánocům také patří

Světla: Ujistěte se, že všechna světla – uvnitř nebo venku – byly zkontrolovány z hlediska bezpečnosti v nezávislé laboratoři. Nové a staré sady světel by měly být zkontrolovány, jestli žárovky nejsou rozbité nebo prasklé, aby nebyly roztřepené dráty nebo uvolněné spoje. Ujistěte se, že nemáte připojené více než tři sety světel na prodlužovacím kabelu a nyní zkontrolujte dráty, abyste si byli jisti, že nejsou příliš horké. Vypněte všechny světla, když jdete do postele, nebo když opustíte svůj domov.

Nesmíme zapomenout na ozdoby

Vánoční ozdoby: Pokud máte malé děti, dejte si pozor na ozdoby, které jsou ostré nebo se dají snadno rozbít. Nepokládejte žádné háčky a ozdoby na nejnižších částech stromu, kde mohou malé dítě na ně dosáhnout.

Ještě pár připomenutí: Uchovávejte svíčky od všech jiných dekorací, a nikdy je nepoužívejte na stromě nebo v blízkosti jiného jehličí. Pokud máte krb, ujistěte se, že všechny dekorace jsou odstraněny před zapálením ohně.

Pokud máte v plánu použít falešný sníh na vaše okna, přečtěte si etiketu, abyste ho správně aplikovali. Umělý sníh ve spreji může dráždit plíce, pokud ho budete mít uvnitř domu, a tak ho budete inhalovat.

Nakonec zeleň – jako je jmelí s bobulemi a další – mohou být jedovaté, takže se ujistěte, že jsou mimo dosah dětí a domácích zvířat.

Rate this post
Sdílejte