Jak na topení levněji

Jak na topení levněji

Sdílejte

Jak na topení levněji

eletricke topeni ThermotecJak už je jasné, energie od nového roku opět zdraží. Týká se to jak plynu, tak i elektřiny. Je proto asi zřejmé, že se každý bude chtít snažit šetřit, kde to jen jde. Jedním z velkých výdajů, které trápí mnoho rodin, jsou částky, které ročně vydají za topení. Možná je tedy na čase zkusit něco nového a přejít na systém vytápění, který slibuje výrazné úspory.

Systém, o kterém je řeč má podle všeho ušetřit až polovinu nákladů za vytápění v porovnání s jinými srovnatelnými alternativami topení. Je nutno říci, že se jedná o elektrické topení, takže v porovnání s jinými elektrickými topnými systémy byste si měli ponechat v rozpočtu až 50 procent běžných výdajů za elektřinu spotřebovanou na topení.

Německá značka Thermotec je průkopníkem v technologii, která přitom funguje na poměrně jednoduchém principu. Nabízí totiž topná tělesa, která obsahují těžké akumulační jádro. Toto jádro při zapnutí topení do elektřiny shromažďuje teplo, které pak velmi efektivně předává do okolí přes systém propracovaných průduchů. Tomuto systému říká Thermotec aeroflow – proudění vzduchu.

Úspor je dosahováno jednak tímto efektivním prouděním, ale také, a to především právě díky jádru, které stačí nabíjet jen přibližně polovinu času, po kterou pak topení zvládne hřát. Určitě víte, že když běžné topení vypnete, za chvilku vám zchladne a nehřeje. Oproti tomu elektrická topná tělesa Thermotec hřejí i po vypnutí topení a to právě díky jádru, které stačilo teplo nastřádat po dobu, kdy bylo topení zapnuté.

Aby toho nebylo málo, na topení je záruka 30 let a je uváděno, že není za celou dobu životnosti topných těles (což má být několik generací) potřeba žádná údržba ani revize. To tedy znamená žádné další výdaje za opravy.

Rate this post
Sdílejte