Přemýšlíte o zimní zahradě? (druhá část)

Přemýšlíte o zimní zahradě? (druhá část)

Sdílejte

Přemýšlíte o zimní zahradě? (druhá část)

 

Kolik bude zimní zahrada stát

Přesnou cenu od nás nechtějte, neboť ta závisí na tom, kde například bude zimní zahrada stát. S jistotou vám můžeme zdělit, že pokud bude stát třeba na garáži, odečtou se tak náklady na podklad, protože podkladem bude střecha garáže. Pokavaď hodláte mít zimní zahradu postavenou na půdě vedle domu, tak se cena zvýší. Musí se vyhloubit základ a vytvořit podlaha. Dalšími náklady jsou zavedení topení, volba materiálu, typ střechy, tvar a velikost celé zimní zahrady. Jestli bude samostatnou místností, a nebude tak zasahovat třeba do obývacího pokoje.

Kdybychom si vzali typické či klasické provedení, tak cena za 15 m2 se pohybuje od 200 000,- až do 300 000,-, není však podmínkou, že byste sehnali levnější či dražší, což pro vaší peněženku není moc efektivní.

Když to shrneme, tak typová zimní zahrada může stát o 25% méně než na zakázku.

Kde začít

Příprava je důležitá jako ve škole. Ale tady firma, u které byste si nechali postavit zimní zahradu, neví přesný plán, který byste si měli připravit jako pan/í učitel/ka. Tudíž si rozmyslete, kde by měla stát a hlavně pro co ji budete využívat. Jestli chcete přebývat v tomto prostoru i v zimě nebo ji využívat pro letní sezónu a v zimě zde mít uložené věci na léto. Ti, co milují plavání nemusí pohrdat ani bazénkem, který využijí celoročně. A když má tato stavba název zahrada, tak zde budete třeba chtít právě pěstovat rostliny. Pak podle toho, co si vyberete jde cena.

Světové strany

Nemalou roli zde hrají světové strany, které vám buď umožní vyhřívání zimní zahrady celý den a nebo ne. Pakliže se rozhodnete nasměřovat zimní zahradu na východ, abyste se mohli kochat východem slunce, tak počítejte s tím, že si sluníčka užijete jen krátko a odpoledne ho již nespatříte. Kdežto na jižní straně budete mít paprsky olizující vaší stavbu po celý den. To uvítají ti, co milují svit slunce.

A co dál

Už máte rozmyšlenou šířku a výšku, celkové rozměry? Že ne? Takto šup, šup. Neboť je to dalším důležitý faktorem pro cenu a hlavně pro firmu. A co materiál? Víte jaké prosklení bude zdobit vaší zimní zahradu, jaká bude podlaha, po které budete chodit při kochání vaší zimní zahrady? Že stále dumáte? Zkuste si nechat poradit od firmy. A nejlépe, když si přinesete ofocené místo, kde by vaše nová stavba měla stát.

Rate this post
Sdílejte