Přemýšlíte o zimní zahradě? (třetí část)

Přemýšlíte o zimní zahradě? (třetí část)

Sdílejte

Přemýšlíte o zimní zahradě? (třetí část)

Kam tedy s ní

Kam se zimní zahradou, to je otázečka? Velká škoda by byla, jestliže byste tuto místnost či prostor, nechali useknutý od obývacího pokoje či kuchyně, prostě od místností celého domu. Přeci jen zde můžete trávit spoustu volného času, pokud bude zimní zahrada sloučená s jinou místností.

Pak je tu další otázka, zda budete mít dveře do zahrady ven, což by znamenalo průchod. Co to pro vás znamená, údržba okapů, střešních oken, čili odstraňování sněhu nebo ledu.

A co okna? Mohou být manuální nebo elektronické pro ty, co si chtějí dnešní technikou usnadnit práci. Nesmíme zapomenout ještě na automatické. Elektronické jsou vybavené stínící technikou.

Volba materiálu

Z čeho bude konstrukce zimní zahrady vyrobena, je pouze na vás. Vybírat můžete mezi plasem, kovem či dřevem. Zahrneme sem ještě různé druhy vytápění a klempířské prvky.

Druhy konstrukcí

Jako první si rozebereme dřevěnou konstrukci. Nejčastějším použitým materiálem je lepená lamela jedlová, borovicová a nebo smrková. Pakliže jste ochotnější zaplatit víc, tak použijte buk či dub. Profil však musí být o něco silnější o proti druhým konstrukcím. Taktéž údržba je o trochu náročnější, neboť dřevo potřebuje určitou péči. Měli byste je natírat nátěry, jenž mají funkci chránit dřevo před houbami a plísní. Aby opravdu konstrukce vydržela co nejdéle, je ošetřen akrylátovými laky.

Jak je na tom konstrukce z plastu? Určitě je lehčí a také péče není přílišně náročná jako u dřevěných. Tato konstrukce zvládá snášenlivost nárazu větru. Aby se jejich pevnost byla větší, tam kde má ohyby, tak přijdou na řadu ocelové pozinkované výstuhy, které jsou dány právě do těchto ohybů.

Posledním typem konstrukce, kterou jsme ještě neprobrali, je hliníková. Její pevnosti se plastová nevyrovná, ale taky je proto dražší. Hliníková konstrukce zvládne prostředí, ve kterém je větší vlhko. Pakliže nechcete vzhled hliníku, ale rádi byste jeho pevnost a odolnost, ale chtěli byste podobu dřeva, tak to vás můžeme potěšit. Nejenže hliníková konstrukce nabízí spoustu barev, ale i imitaci dřeva, což je super.

Dřevo ne, ale spíš plast s hliníkem? Tak taková kombinace lze. Aby byla střecha pevnější, tu si necháte zhotovit z hliníku, zbytek necháte pro plast.

Podklad

Stavba čili montáž zimní zahrady. Je uskutečněna na základě z betonu. Do podlahy se pak může vložit topení, které se zalije betonem s příměsí plastifikátoru v určitém poměru podle pevnosti. Takže nejdříve je základ z betonu, poté se postaví zimní zahrada a pak se teprve udělá vevnitř podlaha vámi vybraného materiálu.

Jak jsme na tom se střechou

Samozřejmě, že důležitým faktorem je střecha a s ní i její sklon. Proto je nejlepší, když je střecha více zkosená, protože pak na ní nezůstává dlouho sníh, který má tendenci častěji sklouznout ze střechy dolů.Ani špína nemá šanci se na ní udržet. V takovýchto více zkosených střechách se teplo déle udržuje. Jestliže se stejně rozhodujete o ploché střeše, tak byste měli vědět, že v létě zde bude velké teplo, a když k tomu přidáme nízký strop, tak už nemáte zimní zahradu, ale saunu.

Proto aby se nedostalo do zimní zahrady ani kousek zimy, je na řadě dobrá izolace. Ta se vyřeší dvojitými skly s pokovenou vrstvou. A svojí tvrdost zpečetí bezpečnostními skly. Dvojskla mohou mít funkci, že dokáží propustit určité světlo nebo teplo. Tudíž si sami řídí, kolik toho propustí. Tyto skla vám umožňují soukromí, nejste tak všem na očích.

Rate this post
Sdílejte