Ekologický septik? Víme, kde vám pomůžou.

Ekologický septik? Víme, kde vám pomůžou.

Sdílejte

Ekologický septik? Víme, kde vám pomůžou.


Pokud potřebujete vyřešit dilema, jak naložit s likvidací a zpracováním komunálního odpadu z domácnosti, řešením budou www.nemecke-jimky.cz. Je totiž odborníkem na výrobu jímek a nádrží na hnůj a kapalná hnojiva, ekologických septiků a žump, nádrží na dešťovou vodu a domácích čistíren odpadních vod.

Potřebujete žumpu?

Tato bezodtoková a nepropustná nádrž, určená k zachycení odpadních vod je jediným řešením pro domácnosti a uživatele budov, kteří nemají možnost připojení na kanalizaci.

Je správnou volbou, když:

  • je hladina podzemní vody tak vysoká, že nemohou být použity klasické čistírny odpadních vod
  • odpadních vod je tak málo, že čistička není rentabilní
  • nebo není plocha pozemku dostatečně veliká na to, aby byly dodrženy minimální vzdálenosti určené výrobci čistíren odpadních vod a podmínky dané zákonem

Než septik – žumpu “usadíte“

K tomu, aby byl septik instalován není nutné stavební povolení, stačí jen oznámení na stavebním úřadě. Oznámit byste instalaci žumpy měli 30 a více dnů předem. Velikost nádrže je závislá na počtu uživatelů jímky. Předpokládá se, že člověk spotřebuje cca 80 – 150 litrů za den. Velikost nádrže je nejlepší zvolit tak, aby se odpad vyvážel každé 2-3 týdny. Při výběru jímky je také vhodné vzít v potaz kapacitu fekálních vozů, které budou odpadní vodu vyvážet do kanalizace.

Proč zvolit právě žumpu

Německé žumpy Ger-plast group s.r.o. nemusíte vybetonovávat, jsou totiž samonosné. Mají silné stěny a masivní žebrovou konstrukci pro vysokou stabilitu a těsnost žumpy. Je možné je vyžít stejně tak pro shromažďování technologických odpadních vod před jejich vývozem k likvidaci oprávněnou firmou. Je izolovaná proti mrazu dvojitým víkem s bezpečnostní dětskou pojistkou z nerez oceli. Je vyrobena z kvalitního polyethylenu, jsou k dispozici v různých velikostech s objemem od 2000 litrů do 10000 litrů. Mají čtyři masivní rukojeti pro snadnou manipulaci a masivní nohy pro pevné a bezpečne usazení retenční nádoby.

1/5 - (1 vote)
Sdílejte