Jak chránit domácí zvířata? Použijte chovatelské pletivo!

Jak chránit domácí zvířata? Použijte chovatelské pletivo!

Sdílejte

Jak chránit domácí zvířata? Použijte chovatelské pletivo!

Autor obrázku: NickPrete

Domácí zvířata jsou nejen našimi miláčky, ale také je často chováme za nějakým účelem. Králíky pro maso nebo kůže, slepice pro vajíčka a maso nebo dále ovce pro vlnu a také maso. Jenomže co když jsou naše zvířata v ohrožení a je třeba je chránit? Prkna nepomohou, plot je drahý a co s tím? Přichází na řadu pletivo.

Prevence i ochrana

Mnohá hospodářská zvířata se potýkají s nadměrnou návštěvou zvířat z venku. Mohou to být kočky, psy, ale i potkani a krysy nebo jiné hlodavci. Můžeme jim sice nastražit pasti a jedy, ale je to nehumánní a nikdy nevíme, kdo jed pak může zkonzumovat. Přitom řešení může být snadné. Existuje totiž speciální chovatelské pletivo, které může zvířata chránit od nezvaných hostů. Jeho cena není nijak vysoká a účel splní na sto procent.

Využití pak najde hlavně při ochraně zvířat před hlodavci a jinými zvířaty, může tvořit i zábrany nebo výběhy pro zvířata a lze jej snadno přemisťovat a je s ním celkově snadná manipulace.

A co králíci?

Pamatujete si na klasické králíkárny, kdy bylo na ušáky vidět skrze drátěnku? Tyto doby se zdají být mále pryč, protože na trhu jsou králíkárny celodřevěné, které k nám přišly ze západu. Přitom klasická králíkárna by měla mít průhled, abychom na králíky viděli my, ale i oni ven a měli dostatek čerstvého vzduchu a sluníčka.

K tomu stále existuje oblíbené králičí pletivo. Nemusíme jej ale využívat jenom k výrobě králíkáren nebo pro ochranu malých zvířat. Lze z něj dělat snadné výběhy nebo oplocení, využijeme je i při chovu drobných hlodavců jako jsou morčata, křečci nebo zakrslí králíčci.

Jaká je cena?

Samotná cena není nijak závratná. Za metr čtvereční cena vychází na pár korun až pár desítek korun. Záleží na provedení, materiálů, velikosti jednotlivých ok a výrobci. Pletivo lze pořídit jak v klasickém železářství, tak ale i po internetu.

Rate this post
Sdílejte