Jak vybrat okna pro svůj domov?

Jak vybrat okna pro svůj domov?

Sdílejte

Při rekonstrukci či budování svého domova se dříve či později setkáte s rozhodováním o volbě oken. Určitě budete uvažovat i o jedné ze dvou nejoblíbenějších alternativ – o plastových a dřevěných oknech. Víte o nich vše, co potřebujete? Zjistěte s námi, jaké jsou výhody a nevýhody obou typů!

PICT2951

Plastová okna

Jednou z nejvíce vyzdvihovaných předností plastových oken je pevnost a dlouholetá odolnost. Dále oceníte barevnou stálost, tepelnou nepropustnost a v neposlední řadě přijatelnou cenu. U plastových oken máte navíc na výběr z nepřeberného množství povrchových folií, které okno chrání proti poškrábání a současně nabízejí možnost výběru vlastního designu. Plastová okna jsou často označována za nezničitelná.

Dřevěná okna

Moderní dřevěná okna nabízejí stejnou míru odolnosti i izolace jako okna plastová. V zásadě však platí, že čím tvrdší dřevo zvolíte, tím bude okno odolnější. I když jsou dřevěná okna vhodná do téměř jakýchkoliv podmínek, mají svá omezení. Při zasazení do vlhké zdi hrozí napadení plísní. Přestože vyžadují náročnější údržbu než okna plastová, jejich přírodní vzhled a tradiční krása Vám námahu vynahradí.

Dřevěná okna dávno neznamenají kroutící se a netěsnící rámy. Moderní dřevěná okna se v odolnosti a kvalitě těm plastovým zcela vyrovnají.

Jak se rozhodnout?

Dřevěná i plastová okna nabízejí vysokou kvalitu, odolnost, dlouholetou stálost a tepelnou i zvukovou izolaci. V čem se liší? V náročnosti údržby a počáteční investici.

Tip: Odborníci z oknoplastik.cz jsou vždy připraveni Vám poradit s výběrem. Podívejte se na širokou nabídku těch nejkvalitnějších oken zde.

Hledáte především ekonomické řešení s co nejnižšími náklady? Plastová okna jsou pro Vás jasnou volbou.

Jste ochotni čas od času svým oknům věnovat trochu péče a za odměnu se těšit z jejich neopakovatelného designu? Vsaďte na dřevo.

Rate this post
Sdílejte