Jak se vypořádat s malým prostorem

Jak se vypořádat s malým prostorem

Sdílejte

Jak se vypořádat s malým prostorem

Každý by si přál mít veliký prostorný dům či byt. Bohužel se každému nepoštěstí. Jak ale vyřešit problém s malými prostory? Nemáte si kam dát koupelnovou skříňku, protože máte mrňavou koupelnu? Potřebujete další úložné prostory?

Vestavěné skříně

Jedním z řešení jsou vestavěné skříně. Ušetří spoustu prostoru, máte víc prostoru pro své oblečení. Vestavěné skříně jsou přímo přivrtané ke zdi, nemůže se tedy stát, že by se vám vyboulily záda skříně a oblečení vám padalo za skříň. Další velkou výhodou je, že si můžete zvolit dekor a jak by měla být skříň uspořádaná, kolik chcete polic, šuplíků či tyčí na pověšení ramínek s vaším prádlem.

Skříň vám udělají na zakázku. Přímo si vyměří stěnu, kam chcete skříň umístit. Velkou výhodou je, že vám ji přivezou, složí a přivrtají.

Stropní skříňky

Dalším řešením je nechat si udělat tzv. stropní skříňky. Jsou to skříňky, které se hodně nechávají dělat do koupelen a na toalety. Skříňka se vyrobí přímo na rozměr jedné stěny např. toalety a umístí se do dvoumetrové výšky nad toaletu. Můžete si do ní uložit čistící prostředky a další věci. Na tomto místě nebude nikomu zavazet.

Takto to jde zvolit i v koupelně, ale u skříňky do koupelny se musí dát pozor při výběru materiálu. Skříňka musí mít zvláštní povrch, aby nevsakovala vlhkost a nerozklížila se vám.

Autor obrázku: William Warby

Police

Máte malou komoru a v ní stojan se třemi policemi? Nebojte se stojan vyměnit za police, přímo zasazené do stěn. Místo, které je mezi stojanem a zdí bude využito, nebudete tolik omezení hmotností (záleží na tloušťce polic a na velikosti šroubů, na kterých police drží). Rozhodně takto udělané police jsou bytelnější.

Nebojte se si je nechat udělat až ke stropu. Každé místo využijete. Pokud máte starosti s tím, že máte malou výšku, postačí pořídit schůdky. Do vrchních polic umístíte věci, které méně používáte, abyste nemuseli pořád běhat po schodech, a z těch spodních si můžete udělat krásný botník.

Postel

Jedním z řešení je i postel s úložným prostorem. Není to sice ideální prostor, ale každý, kdo bojuje s místem, musí uznat, že každé volné místo je dobré. Dají se tam uložit třeba deky, stan, spacáky a podobné věci (které se nezmačkají).

Rate this post