Kožená nebo textilní sedačka

Kožená nebo textilní sedačka

Sdílejte

Kožená nebo textilní sedačka

Asi každý jsme si prožili jednou to rozhodování, jestli koženou nebo látkovou sedací soupravu do obývacího pokoje. Řekneme si tedy pár pro a proti obou dvou a pak záleží na vás, jak se rozhodnete.

Autor obrázku: lacasavictoria

Kožená sedačka

Kožená sedací souprava je velmi krásná a vkusná a také opět velmi moderní a pěkná na parádu, ale to je asi tak vše k čemu taková sedací souprava může sloužit.

Není vhodná pro rodiny s malými dětmi. Klouže jim to, můžou lehce spadnout, často ji začpiní, počmárají fixou… Častým čištěním strukturu rychleji narušíme.

Pokud je horko, potíte se a na takovou sedačku sednete, je potom velmi bolestivé vstávat, protože se k ní přilepíte. Pokud si přes ni dáte nějakou deku, abyste tomu předešli, tak to klouže.

Další věc je zima… pokud je zima, i přesto, že se topí, pokud si na ní sednete, je často velmi studená a asi to není nic příjemného.

Je také poměrně nepraktická, pokud u vás bude chtít někdo přespat, nebo na ní budete chtít spát vy sami. Je to velmi nepohodlné, klouže to po ní i když máte pod sebou deku. Také jsou často buď hodně měkké, že tam zapadnete a už nevstanete, nebo naopak velmi tvrdé.

Poslední nedílnou součástí je to, že pořád je to jen koženka a ta se po čase sezení buď prosedí, anebo ikdyž ji impregnujete, po čase praská a poté už nevypadá tak hezky.

Autor obrázku: Wonderlane

Textilní sedačka

Textilní sedací souprava je trochu něco jiného. Je z příjemného materiálu, sedí se na ní dobře a dokonce většina textilních sedacích souprav je rozkládacích, takže pokud na ní budete chtít spát, podstatně dobře se na ní vyspíte.

Její zápory jsou opět opotřebování a trhání nebo prošoupávání textilie, pokud na ni něco vylejete, není to jako u kožené, že to jednoduše setřete a je to. U textilie je to horší, odstranit takovýto flek.

V zimě příjemně hřeje, v létě se nelepí, dětem neklouže.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli obě mají své zápory i klady a je na vás která vám bude více sedět.

Rate this post