Snadné a levné oplocení? Pletiva stále vedou

Snadné a levné oplocení? Pletiva stále vedou

Sdílejte

Snadné a levné oplocení? Pletiva stále vedou

Plot z pletiva
Pletiva stále vedou! Autor obrázku: Pletiva Dobrý – Tomáš Urbánek

Česká republika je zemí, kde se poměrně často krade. Proč je důležité si tento fakt uvědomit? Protože mnoho cizinců se diví, proč máme domy oplocené drátěnkami s ostnatými dráty, proč máme zdi často vysoké i dva metry a proč nejsme moc rádi, když je nám vidět na zahradu. Často je tomu v zahraničí jinak a konkrétně v jižních zemích jsou pak zídky a ploty minimální. Bohužel je nutno se proti nenechavcům chránit. A tím nejjednodušším a nejlevnějším řešením jsou jistě pletiva.

Pletivo rezne a vypadá hrozně – lež!

Obliba drátěnek, jak se jim lidově říká, je i přes velké možnosti ve výběru plotů, stále poměrně vysoká. Pletivo na plot je totiž velmi skladné, nabízí dlouhou užitnou životnost a hlavně je velmi efektivní. Ploty jsou poměrně vysoké, nabízí jistou ochranu a nelze je tak snadno přelézt.

Často vytýkanou negativní vlastností pletiv na plot byl bohužel jejich vzhled. Klasické drátěné ploty rychle zrezly a jejich vzhled na pocitu pěkné zahrady značně ubíral. Technologie výroby a nové možnosti však těmto negativům snadno zabraňují. Ploty jsou ochráněny proti korozi, nabízejí dlouhou životnost a i lépe vypadají.

Pletivo poplastované – ideální řešení?

Na trhu se objevila i řada pleti, která jsou poplastovaná. Pletivo poplastované má další výhody, které přidají na důvodu, proč svůj pozemek chránit takovýmto plotem. Poplastovaná pletiva mohou mít různé barvy. Například klasická zelená velmi efektivně na dálku redukuje vzhled plotu a často tak ani není poznat, že by byla louka nebo zahrada oplocena. Plast ale i prodlužuje životnost a zlepšuje estetické vlastnosti samotného plotu.

Takto chráněná pletiva naleznou využití nejen při ochraně zahrady nebo soukromého pozemku, ale využívají se i v lesích nebo jinde v krajině, kde může zelená barva redukovat rušivý element oplocení. Takový plot lze však využít o jako oplocení pro drůbež nebo jiné zvířectvo, ale i jako ochrana mladých stromků nebo ochrana pro mláďata zvířat. Vše záleží na velikosti ok a rozměrech daného oplocení.

Rate this post
Sdílejte