Konferenční stolek není jen odkládací prostor. Pozor na správnou volbu!

Konferenční stolek není jen odkládací prostor. Pozor na správnou volbu!

Sdílejte

Konferenční stolek není jen odkládací prostor. Pozor na správnou volbu!

Patříte mezi ty, kdo si myslí, že na výběru konferenčního stolku nelze nic zkazit? Pozor! Možná se totiž mýlíte! Konferenční stolek je sice jen malá součást například obývacího pokoje, ale při nevhodné volbě dokáže nadělat pořádnou neplechu!

Autor obrázku: rotormind

Pozor na barvu!

Konferenční stolek je nepatrnou součástí našeho interiéru. Mnoho lidí to tak vnímá a také podle toho stolky volí. Vyberou si hned ten první, který jim padne do oka a nezajímají se o to, zda se jim hodí do obývacího pokoje nebo ne. A právě konferenční stolky mohou narušit celkové vzhled obývacího pokoje nejsnáz a nejhůř.

Při výběru stolku bychom měli dbát ohled na použitý nábytek v místnosti. Pokud je náš nábytek velmi decentní a převládá zde sklo a prvky světla, jistě se hodí si pořídit konferenční stolek skleněný a klidně i tónovaný do barvy nábytku. Mělo by vypadat, jako by byl součástí celého obývacího pokoje. Dřevěný vzhled by toto prostředí extrémně narušil.

Tvar a použití

Kromě barvy je třeba brát ohled i na tvary a linie v interiéru. Je přímo nepřípustné pořídit si hranatý stolek s ostrými hranami a liniemi do obývacího pokoje se zaobleným nábytkem a s liniemi oblouků nebo různých měkkých linií. Vzhled konferenčního stolku nesmí příliš kontrastovat. Tento kontrast pak na sebe poutá pozornost a celkově ruší i vzhled celého pokoje.

Stolky mají i mnohé využití. Některé jsou vyloženě dekorativní. Poznáme je podle vzhledu a často na to i výrobci poukazují. Je dobré se i zamyslet nad tím, co od konferenčního stolku očekávám. Jestli na něm budu servírovat jídlo a pití, tak se určitě nehodí vrchní skleněná deska s motivem nebo vzorem, který půjde špatně omývat. Nebo jestli to bude jen odkládací prostor pro časopisy.

Ceny?

Cena stolku se samozřejmě liší. Nejlevnější konferenční stolek bude pravděpodobně za pár stovek korun a bude dřevěný. Kdežto skleněný stolek bude překračovat již tisíc korun. Ideální prostorem pro výběr je internet. Lze porovnávat stovky druhů stolků a vybírat za nejlevnější ceny.

Rate this post
Sdílejte