Nebojte se kuchyně na míru!

Nebojte se kuchyně na míru!

Sdílejte

Nebojte se kuchyně na míru!

nová kuchyně
nová kuchyně

Přestavba nebo rekonstrukce kuchyně je jednou z nejnáročnějších prací, co se týče v oblasti bydlení. Nejde ale jen o náročnost časovou, ale i finanční a samozřejmě i stavební. Kvalitní kuchyně by měla být plně funkční, neměly bychom zde mít „hluchá místa“, která nemají využití a zbytečně zabírají prostor. Podívejme se na možnosti přestaveb kuchyně a pomoc při výběru kuchyně na míru.

Drahé nemusí být kvalitní

Při rekonstrukci kuchyně máme v současné době hned několik možností. Tou nejlevnější a asi i nejběžnější je koupě celé kuchyně (kuchyňské linky) v některém ze známých hobby marketů. Ceny jsou často nastaveny velmi příznivě, kuchyně si prohlédneme vystavené na prodejně a můžeme si je nechat dopravit až domů. Zde kuchyni složíme a následně zakomponujeme do interiéru.

Problémem jsou však samozřejmě místa a prostory, kam takovou kuchyni nedáme. Tyto univerzální kuchyňské linky neřeší naše dispozice bytu nebo domu a je nutno je někdy upravit nebo je i nemožné sehnat takovou kuchyni, aby splňovala naše požadavky.

Nezvyklé prostory? Jdeme na to na míru!

nová kuchyně
nová kuchyně

Jak jsme si již uvedli, kuchyně by měla být místem funkčním. Měli bychom zde mít pracovní plochu, ale i odkládací prostory, používáme velké množství spotřebičů, ale zároveň by měla být kuchyně i snadno omyvatelná a lehce udržovatelná. I přes všechny tyto požadavky by měla dobře vypadat a navodit nám příjemnou atmosféru pro vaření.

Ideálním řešením jsou pak kuchyně na míru. Je zde do maximální míry vyřešen veškerý prostor, který lze využít jak vestavěnými spotřebiči, ale je vhodné zde umístit i vestavěné skříně. Kuchyně na míru přesně reaguje na naše možnosti a naplno tak využijeme prostory pro kuchyni určené. Lze si samozřejmě zvolit nejen barvu a design, ale i umístění kuchyňské linky, spotřebičů, osvětlení a celkové zařízení.

V celkové fázi pak mohou být náklady za takovou kuchyni vyšší, ale její dispoziční řešení, funkčnost a originalita jistě vyšší cenu přebijí a v praxi tyto přednosti oceníme.

 

Rate this post