Ložnice snů aneb vybírejte podle jasných specifik

Ložnice snů aneb vybírejte podle jasných specifik

Sdílejte

Ložnice snů aneb vybírejte podle jasných specifik

Ložnice je jedním z nejvíce používaných pokojů vůbec. Každý den máme jistotu, že v tomto pokoji budeme a že tedy využijeme i pořízený nábytek. Jak ale vybírat kvalitní ložnici? A co si do ní umístit a co ne? A je možné si zakoupit ložnicový komplet?

Spi sladce

Jediné místo pro kvalitní spánek v našem bytě, by měla být alespoň ložnice. Jestli máme v každé místnosti rádio nebo televizor, jestli máme všude rozptylující prvky, právě v ložnici by měl být klid, pohoda a ideální podmínky na spánek. A od toho se i výběr ložnice a ložnicového nábytku odvíjí.

Autor obrázku: NRVLiving Real Estate

Samotná místnost by měla být již volena s ohledem na spánek. Aby v ní šlo větrat, měl by v ní být relativní klid, ale i možnosti regulace světla nebo oddělení ložnice od jiných místností například dveřmi. Dále od toho vybíráme i nábytek. Nejdůležitější je jistě výběr postele a poté matrace. Toto jsou nejdůležitější součásti ložnice, které ovlivňují její používání nejvíce. Volte postel podle specifických podmínek, lepší větší, než menší a matraci je vhodné před koupí vyzkoušet.

Úložné prostory

Ložnice je i místem oblékání. Pokud nemáte vlastní šatnu, je vhodné si do ložnice pořídit úložné prostory. Měly by se alespoň trochu hodit k samotné posteli. Tedy podobné barvy nebo obdobný vzor. Je také samozřejmě možné si pořídit kompletní ložnicový komplet. Tento nábytek do ložnice vám zajistí již všechny potřebné součásti v jednom stylu a jedné barvě.

Úložné prostory lze využít i pro vhodné volbě postele. Dále se do ložnice jistě hodí noční stolky, je možný i nějaký stůl, velké skříně nebo komoda na prádlo, ale i nástavce na skříně nebo různé druhy komod s policemi či šuplaty na další prádlo a oblečení.

Pozor na rušivé elementy

Ač se nám výrobci televizorů snaží vnutit myšlenku televizoru nad postelí jako nejlepší nápad, televize, počítač nebo jiné rušivé elektrospotřebiče se do ložnice nedoporučují a nehodí. Měla by to být místnost bez elektroniky, maximálně s rádiem. Spánek totiž opravdu potřebuje klid.

Rate this post
Sdílejte