Šetřete s LED osvětlením! Ročně ušetříte tisíce korun!

Šetřete s LED osvětlením! Ročně ušetříte tisíce korun!

Sdílejte

Šetřete s LED osvětlením! Ročně ušetříte tisíce korun!

Klasickým žárovkám již odzvonilo. V prodejnách je již nepořídíme a lze je tak sehnat jen u překupníků, kteří si je pořídili dopředu a nyní je prodávají za vysoké ceny. Navíc nejde o klasické žárovky, ale nazývají se nově topnými tělesy. Ano, klasická žárovka vydá více tepla, než světla, proto jsou tak nově prodávány. Zkuste ale lepší alternativu, což je LED osvětlení.

Levně a efektivně

LED osvětlení je poměrně nový druh svítidla, které se na našem trhu objevilo teprve před pár lety. Jednalo se původně o poměrně drahé svítidlo. Bylo nové a konkurenční žárovky byly velmi levné. Po odchodu klasických žárovek z našeho trhu však cena významně klesla. Mohou být v mnoha formách. A to jako klasické žárovky, různé LED pásky, ale i jako jednotlivá svítidla ve formě diod.

LED diody mají hned několik výhod. Jsou to malé diody, které nepotřebují tolik prostoru, jako klasické žárovky. Přesto vydávají mnohem více světla. V porovnání s klasickou žárovkou však nevyzařují téměř žádné teplo. Tato svítidla jsou ale vhodná i kvůli úspoře energie.

Autor obrázku: Lenore Edman

Lepší než úsporné žárovky

Tato svítidla lze ale doporučit i mnohem více, než klasické úsporné žárovky. Úsporní žárovky se velmi dlouho rozsvěcují, mají mnohem větší spotřebu energie, než LED diody a jsou cenově velmi obdobné nebo i dražší. LED svítidla mají ale i velmi dlouhou životnost. Pokud vás zajímá více informací, podívejte se na svítidla z eshopu profisvietidla.sk, kde najdete mnoho těchto produktů.

Výhodou svítidel je ale i možnost různých odstínů. Můžete si tak vybrat klasické svítidlo se žlutou barvou, na kterou jste byli zvyklí u klasické žárovky. Jsou ale i druhy modré, fialové červené, zelené a jiné. Záleží jenom na vás.

Kde pořídit?

Svítidla můžete koupit na internetu, například KPP Company nebo i v klasickém kamenném obchodě. Prodávají se ale i v hobby marketech nebo v supermarketech s domácími potřebami.

 

Rate this post
Sdílejte