Krb můžete mít i v paneláku na stěně! Jak na to?

Krb můžete mít i v paneláku na stěně! Jak na to?

Sdílejte

Krb můžete mít i v paneláku na stěně! Jak na to?

krb
krb, Autor obrázku: Cindy Cornett Seigle

Teplo rodinného krbu. O tom si ale mnozí z nás mohou nechat zdát. Proč? My, kteří bohužel bydlíme v panelových domech, nemáme možnost si vybudovat krb. A i kdyby ta možnost snad nějaká byla, musel by se předělat snad celý panelák. Samozřejmě, že díky moderním technologiím máme možnost určité imitace. Plápolající oheň na DVD puštěné na televizi nebo kvalitní obraz. Kdo je popravdě na tohle ale zvědavý? Lze mít při nedostatku prostoru a možností svůj vlastní krb?

Když krb, tak dokonce BIO!

Světe div se, ale mít vlastní krb může mít v současné době pravdu každý. Je to neuvěřitelné, ale moderní bio krby nepotřebují sebemenší zásahy do stěny či do pokoje, kde má být krb umístěný. Nepotřebují žádný komín. Nevytvářejí ani žádný popel a nevkládáme do nich ani dřevo nebo brikety. Jsou to vlastně krby a o co se jedná?

Zní to jako vynález budoucnosti. On to tak možná i je. Moderní bio krby jsou speciálně vyvinuté krby, které zaberou minimální prostor, vzhledově vypadají skvostně, nepotřebují žádná pevná paliva a ani nejsou nijak k přírodě škodlivé či ji nijak nepoškozují.

Čím zatopíme?

nástěnný krb
nástěnný krb, zdroj www.bioalkohol.cz

Jak takový moderní krb vlastně vypadá? Moderní nástěnné krby jsou velikostí srovnatelné s klasickou LCD nebo LED televizí. Krb se připevní na stěnu. Není třeba nic více. Do něj vléváme bio líh, který při spalování neuvolňuje žádné škodlivé látky a tak je vše v přísně ekologické rovině a nezatěžujeme životní prostředí. Líh je spalován, my v krbu vidíme krásné plameny a samozřejmě i vyzařují teplo. Lze tak použít tento krb i jako zdroj tepla. Hoření lihu v jedné dávce umožňuje využití krbu i na několik hodin.

Samotné počáteční investice nejsou nijak vysoké. Krb vypadá skvěle, i když je v provozu, ale i když jej nepoužíváme. Samotný líh do bio krbů není nijak drahý, a tak ani nejsou drahé provozní náklady. Údržba se takřka neprovádí.

Rate this post
Sdílejte