Živý obývák aneb příroda součástí nábytku

Živý obývák aneb příroda součástí nábytku

Sdílejte

Živý obývák aneb příroda součástí nábytku

Autor obrázku: TheBusyBrain

Moderní trendy velí jasně. Příroda by měla být co největší součástí našich obydlí. Ne jenom obyčejné květiny, ale i živá zvířata a malé ekosystémy. Co se tím konkrétně myslí? Například stále oblíbenější akvarijní sety nebo komplety, které jsou součástí moderních interiérů.

Zajímavost : V japonské Osace mají akvárium o objemu 5.400 m3.

Jak na to?

Základem úspěchu kvalitního akvária, které by mělo být moderní součástí interiéru je odborná pomoc. Ta by měla nastat hlavně v případě, že nemáme s akvárii žádnou zkušenost. Nemusíme si hned platit odborníka, ale vyplatí se čerpat informace od zkušených chovatelů nebo i studium literatury či internetu. V současné době není problém získat kvalitní informace.

Po nastudování a vlastně i promyšlení, jak bude akvárium velké a jak by mělo vypadat, je nutné promyslet samotné prostředí. Bude to akvárium mořské nebo sladkovodní? Budou tam malé ryby nebo velké? Bude to součást interiéru jako celku nebo bude samostatné? Kam umístit akvarijní filtry a příslušenství? Vyplatí se udělat grafický návrh a vše důkladně rozmyslet.

Myslete na údržbu

Je moc pěkné, když je akvárium například zabudované ve stěně, kde nám tak vytváří dojem přirozeného prostředí a přirozené součásti nábytku. Je ale třeba myslet na údržbu. Velká akvária je nutno někdy i celá vypustit a pořádně vydrhnout a vyčistit. Proto bychom se neměli unést jen samotnou krásou, ale nezapomínat ani na praktičnost. Bydlení nemusí být nuda viz článek https://www.bydleniastyl.cz/2012/interier/bydleni-je-hra.html.

Pokud si zvolíte mořské akvárium, počítejte s velkými náklady a je třeba si vyhradit dostatek času na údržbu a péči. Ryby potřebují specifické podmínky a jsou velmi náchylné na změny. Nehodí se pro začátečníky.

Chytrá řešení

Současný trh s akvarijními potřebami nabízí skvělá řešení. A to jak moderní akvária, ale i příslušenství, jako je osvětlení, kryt na akvárium nebo i různé doplňky. Péče o ryby tak není tolik složitá a navíc díky konzultaci například na internetových fórech je chov o to snazší. Nezapomínejme na to, že akvárium je sice hezký doplněk, ale staráme se o živé tvory a společenstvo organismů, které potřebuje péči a není to jen obyčejná materialistická věc.

Rate this post
Sdílejte