Možnosti bydlení v Praze

Možnosti bydlení v Praze

Sdílejte

Možnosti bydlení v Praze

Nové byty v Praze
Nové byty v Praze

Věděli jste, že více než 17% z celkového počtu obyvatel naší republiky bydlí do vzdálenosti maximálně 30 kilometrů od Prahy? Praha je přirozeným centrem naší vlasti a tak je zde logicky i největší poptávka a nabídka bydlení. Jak se ale v Praze vlastně žije? A jak se shání bydlení? Podívejme se na tyto faktory bydlení v Praze blíže.

Byt, dům, pronájem?

Vybrat si to správné, to je asi cílem každého. Je třeba si ale uvědomit, že pokud nejsme rodilí „pražáci“ a dosud jsme bydleli mimo Prahu, mohu nás překvapit poněkud vyšší ceny nemovitostí a pronájmů. Celkově je Praha tímto faktorem známá. Vyšší životní úroveň lehce zvedá ceny a tak i byty na prodej Praha jsou dražší.

Pojďme se podívat na konkrétní příklad. Byt velikosti 2+kk v okresním městě můžeme sehnat za přibližně 7500 Kč až 8500 Kč pronájem za měsíc. V Praze (samozřejmě záleží, jak blízko budeme mít byt centu), se cena za pronájem pohybuje přibližně o 2000 Kč a 3000 Kč více. Byty v centru mohou být i dvojnásobně dražší.

Najít vhodné bydlení v Praze není velký problém. Jelikož od roku 2009 bojuje i realitní svět se světovou finanční krizí, jsou ceny bytů levnější, ale je i velký výběr ze všech těch možností bydlení. Hlavním omezením je tak pro nás asi množství peněz.

Výhodnější koupě nebo pronájem?

V Praze se celkově bydlí velmi dobře. Pokud si vybereme místo dobře dopravně dostupné, máme neomezené možnosti služeb a zábavy. Praha nabízí i velkou nabídku novostaveb. Novostavby Praha jsou nyní za velmi výhodné ceny, jelikož do roku 2009, kdy byl značný stavební boom, se stavělo velmi dost a tak je nyní v nabídce velké množství všech různých novostaveb za výhodné ceny. Často jsou nabízeny slevy nebo i dárky, jelikož kupní síla byla oslabena.

Praha nabízí bydlení pro každého. Možná si k bytu ale chcete najít i nebytový prostor. Nebytové prostory Praha rozhodně nejsou problém. Je to smutné, ale po některých zrušených firmách nebo obchodech se nabídka nebytových prostorů za poslední roky zvedla, takže výběr je velmi pestrý.

Rate this post
Sdílejte