Dvorek a jeho využití …

Dvorek a jeho využití …

Sdílejte

Dvorek a jeho využití …

Dvorek se dá využít hned několika způsoby a určitě ho mnozí z nás využívají ve spoustě věcí úplně stejně …tak třeba v létě máme na dvorku stůl, židle nebo lavice a slunečník, kam se uchylujeme po odvedení nějaké náročné práce k odpočinku, či při už nesnesitelném horku a osvěžíme se nějakým studeným nápojem. V teplých dnech se pak dá vysedávat na dvorku až dlouho do noci a bavit se.

Na dvorku se dá i v mnoha případech opravovat auto, motorka a další dopravní prostředky, či zahradní technika. Naprosto běžné jsou i zásoby dřeva na dvorku, většinou umístěné co nejblíž kotelny. Je-li dříví naházené na hromadě, nemusí to působit nejlépe, ale je-li srovnané v řadách, může to oživit vzhled dvorku.

V zimě, když napadne sníh, si mohou děti na dvorku hrát …stavět iglú, sněhuláky či pevnosti a svádět bitvy v koulovačkách. Velmi oblíbené je mezi lidmi i dělání andělíčků ve sněhu. Ovšem k zásobám dřeva už se pak dá dostat o něco hůře, a tak je potřeba dvůr pravidelně prohazovat (cesty, kudy se chodí). V opačném případě se nadřeme o něco více, až se budeme chtít někam dostat a sněhu bude tolik, že se v něm budete po kolena bořit.

Zpestření dvorku květinami? Proč ne?

Mnozí z nás si nedokáží takový dvorek představit bez květin, a tak mají na dvorcích buď malé záhony, anebo mnohem častěji truhlíky a květináče. Na dvorek se hodí ne každý druh květin …některé jsou náchylnější na čistotu okolí, a tak jim nemusí dělat příliš dobře, když např. hned vedle nich myjete auto vodou s mycím prostředkem. Stejně tak je spousta květin méně odolných a velká spousta dětí si na dvorku hraje, např. s míčem. A stačí velmi málo a špatně kopnutý míč kytky nenávratně zničí.

Rate this post
Sdílejte