Proč je v zimě dobré shazovat sníh ze střechy?

Proč je v zimě dobré shazovat sníh ze střechy?

Sdílejte

Proč je v zimě dobré shazovat sníh ze střechy?

Mnohým lidem se do toho nechce …když si ovšem uvědomíme rizika, která se naskytují, pokud sníh na střeše domu necháme, možná, že přehodnotíme svá uvážení a raději ho půjdeme z té střechy sházet. Když už je toho sněhu na střeše příliš, může se stát, že střecha už neunese takovou váhu a proboří se. U nových střech je toto riziko samozřejmě menší, ale u těch starších, kde už dochází k „únavě materiálu“ je toto riziko mnohem větší.

Stejně tak, když je obleva a máme starší či starou střechu, která už na tom není nejlépe, je mnohem pravděpodobnější, že nám roztátý sníh proteče střechou do domu. A v takovém případě už je pozdě na všechno a budeme si říkat: „Kdybych ten sníh jenom sházel zavčasu!“

Rampouchy nejsou o nic bezpečnější!

Když už budete shazovat ze střechy sníh, dejte si tu práci a shoďte i rampouchy visící dolů ze střechy (z okapů). Ty jsou totiž velmi nebezpečné! Tu a tam se v televizních novinách hovoří o tom, jak na někoho spadl rampouch a na místě ho zabil. Někteří si možná řeknete, že Vás tohle potkat nemůže, že jste opatrní …ale co když náhodou?!

Může to být opravdu úplná náhoda …jenomže jak se říká: „Náhoda je blbec!“ Nikdy nevíte, kdy se to stane …a ani se to nemusí přihodit přímo Vám, ale třeba Vašim blízkým. A v takovém případ už je opět pozdě litovat.

Neponechejte nic náhodě a věnujte se tomu opravdu důkladně. I toto ovšem provádějte opatrně. Když zmrzne na střeše voda, lehko se může stát, že uklouznete – a pád z několika metrů není zrovna něco, co by chtěl kdokoliv z nás zažít.

Pokud už se Vám to ale přeci jenom stane a už je pod Vámi hromada sházeného sněhu ze střechy, snažte se dopadnout na kolena a na ruce – ruce i nohy mějte však při pádu pokrčené, nikoliv napnuté ani kolmo k tělu! Přeci jenom jde o zdraví Vaše, ale i o zdraví Vašich blízkých, zejména dětí!

Rate this post
Sdílejte