Jak si zařídit útulné vánoční bydlení?

Jak si zařídit útulné vánoční bydlení?

Sdílejte

Zařiďte si útulné vánoční bydlení

By: Alexander Lyubavin

Chcete vytvořit útulný domov? Nevíte si rady s vánoční výzdobou? Pomocí několika triků se může z ledového království stát na pohled teplé sídlo připravené nejen na oslavu Vánoc.

Kouzlo světla

Nesejde na tom, zda bydlíme v bytě či rodinném domku, místnosti musí být dobře osvětlené. Vybírejte světlo, které se svojí barvou blíží žluté, bílá světla působí studeně. Za okna můžeme postavit vánoční svícny jakéhokoliv typu a tvaru. Pokud bydlíte v rodinném domku, nic ho nerozzáří tak jako světélka naaranžovaná na stromech a keřích vaší zahrady. My, co bydlíme v bytě, nezoufáme a na balkón si vystavíme například světýlky ozdobené jehličnaté větve v květináčích.

Krásné dekorace i vůně

Další dekorace mohou být ze světlého dřeva. Nejvíce rozšířený je dřevěný betlém, ale většina lidí si pořídí i jiné figurky nebo ozdoby doplněné o přírodní materiály. Středem pozornosti v místnosti se u vás lehce může stát prosvícené papírová hvězda zavěšená za oknem nebo kdekoliv spuštěná na provázku ze stropu.

Nezbytnou součástí všech těchto věcí, které nás uvádí do vánočních časů klidu a pohody, jsou vůně. Borovice nebo vanilka jsou ideální volbou. Když se potom pohodlně usadíte, vezmete do rukou knížku a upíjíte čaj, nemáte nejmenší potřebu opouštět svůj domov.

Kusové koberce a předložky

Jestli jste ochotni vybrat ze svého prasátka více úspor, zkuste investovat do koberečků. Krásně vyniknou na linu, plovoucí podlaze i dlaždicích. Není třeba shánět vánoční motivy, postačí teplé barvy a příjemný materiál.

Sladěný vánoční stromeček

Symbol Vánoc je samozřejmě vánoční stromeček, který patří do každé domácnosti. Můžeme použít nejrůznější barevné koule, špičky, řetězy i lamety nebo se přiklonit k přírodnějších slaměným ozdobám. Každému roku se přisuzuje jedna barva, ale přiznejme si, že většina z nás střídá tři sety ozdob, protože netoužíme věšet zelené ani černé ozdoby.

Tak už víte, po čem letos sáhnete? Nebojte se nových věcí a pamatujte, že v umění se meze nekladou.

Rate this post
Sdílejte