Dům za milion? Úskalí a výhody nízkonákladových nemovitostí.

Dům za milion? Úskalí a výhody nízkonákladových nemovitostí.

Sdílejte

Dům za milion? Úskalí a výhody nízkonákladových nemovitostí.

Chcete bydlet ve vlastním rychle a levně? Představa hypotéky na desítky let vás upřímně děsí? Pak jsou tu pro vás levné nízkonákladové domy. Chce to ale dvakrát vybírat, než jednou koupíte.

Za málo peněz hodně muziky

kupujeme-nemovitostLevnější novostavby můžete pořídit z vlastních úspor nebo jen s menší půjčkou. Nebude vás tak třicet let pronásledovat tučná hypotéka, ani představa možného vystěhování. Nízkonákladové domy v ceně okolo milionu korun jsou většinou menších rozměrů, ale díky účelnému uzpůsobení to ani nemusíte poznat. Pokud je prostor chytře řešený, může vám nízkonákladový dům zajistit stejně komfortní bydlení, jakým se pyšní dražší stavby.

Domy s nízkou pořizovací cenou jsou perfektní pro seniory, singles, ale pohodlně se v nich bude bydlet i menším rodinám. Pokud máte omezený rozpočet, můžete si dům postavit i svépomocí. Jestli se ale v praktických otázkách budování vlastního sídla příliš nevyznáte, je jistější obrátit se na zkušenější odborníky v oblasti nemovitostí.

Hlavně se nenapálit

Leckdy bývají stavby prezentované jako levnější, ačkoli po započtení všech dalších nákladů převyšují i dvojnásobek uvedené ceny. Dům za milion je slovní spojení, které dobře zní a skvěle prodává. Zjistěte si proto pečlivě všechny informace, než na nabídku kývnete. Opatrnost se vám určitě vyplatí. Ověřte si, že výsledná cena zahrnuje dokončenou stavbu, základovou desku, projekt i DPH.

Pořídit si kvalitní bydlení v této cenové relaci není nemožné, nabídka je více než pestrá. Často jsou ale mezi stavby zahrnuty i budovy připomínající spíše chaty a zahradní domky než plnohodnotné bydlení. Za milion korun je reálně možné pořídit přízemní nebo jednopatrový domek o ploše kolem 50 až 70 metrů čtverečních. Nižší ceny lze dosáhnout především zmenšením rozlohy, změnou použitého materiálu a přizpůsobením výbavy domu.

A pokud si nejste s vybíráním jistí, nechte si poradit, v Realitní kanceláři Pubec se hned dozvíte, co za své peníze dostanete.

Levný dům? Žádná utopie, stačí jen vědět, jak na to!

Pokud už máte koupenou parcelu, která jen čeká, až se na ní začne stavět, jste v ideální situaci. Stačí projít nabídky a vybrat ten správný dům. Jen si dejte pozor na klamavé reklamní akce a pečlivě si celkové náklady spočítejte. Chtějte přitom garanci konečné ceny a zjistěte si, jak je to s vícenáklady.

Při samotném výběru je také vhodné zohlednit tepelné a izolační vlastnosti stavby, aby vás levný materiál nepřišel v budoucnosti draho. Většinou se domy staví v energeticky úsporné variantě, která vám ušetří peníze za vytápění. Roční vyúčtování už pak nebude za trest, ale budete z něho ještě příjemně překvapeni.

Abychom to shrnuli − opravdu můžete bydlet v domě, který je cenově srovnatelný s bytem, jde jen o to, jaké požadavky a představy o vlastním bydlení máte. Pokud chcete menší domek se zahradou a nepotřebujete rozlehlé prostory uvnitř, bude pro vás nízkonákladový dům vhodným řešením. Zajistí vám oproti bytu daleko větší soukromí a přitom vás finančně nezruinuje.

Rate this post
Sdílejte