Pro snazší výběr sprchové vaničky

Pro snazší výběr sprchové vaničky

Sdílejte

Pro snazší výběr sprchové vaničky

Obdélníkovou, čtvercovou, čtvrkruhovou sprchovou vaničku či nějakou jinou? A podle čeho ji ještě vybírat? Pojďme si uvést základní parametry, o kterých byste při výběru měli uvažovat.

O sprchových vaničkách

CRYSTAL White Arrtec vanička
CRYSTAL White Arrtec vanička

Sprchové vaničky jsou součástí sprchového koutu. Někteří lidé upřednostňují sice sprchové boxy, které jsou vcelku, takže nemusíte zvlášť vybírat vaničku či sprchové dveře, ale jiným vyhovují spíše sprchové kouty, které jim větší možnosti pro vyplnění vlastní představy o koupelně.

Parametry pro výběr sprchové vaničky

I vy dáváte dohromady sprchový kout a přemýšlíte o výběru vhodné sprchové vaničky? Pojďme si uvést základní parametry, podle kterých ji můžete vybírat:

  • rozměry: Vaničky se vyrábí v různých velikostech. Nejčastěji mají rozměr 80 x 80 či 90 x 90 cm, ale je možné vybrat si i mezi jinými rozměry.
  •  hloubka: Rozlišujeme mělké a hluboké vaničky. Mělké vaničky jsou pohodlnější pro vstup, což ocení především lidé s horší hybností. Hluboké vaničky tvoří mini vanu, čímž kombinují výhody vany a sprchy.
  • materiál: Rozšířené jsou akrylátové vaničky. U nich nevybírejte mezi nejlevnějšími, mohly by se vám snadno poškodit. Jejich výhodou je, že je lze přebrousit a vyleštit. Velmi oblíbené jsou vaničky z litého mramoru. Mají dlouhou životnost a jsou také opravitelné. Křehčí jsou keramické vaničky. Vypadají hezky, ale snadněji se poškodí.
  • design: Dnes se vyrábí vaničky v různých designech. Některé vypadají luxusně, jiné jsou obyčejné. Vyberte si tak, aby vanička potrhovala vzhled sprchového koutu i celé koupelny.
  • tvar: Klasikou do sprchového koutu jsou vaničky čtvercové, obdélníkové či čtvrtkruhové. Čtvrtkruhové vaničky mají své využití především v malých koupelnách, kde je třeba vyřešit sprchový kout tak, aby zabíral minimum místa. Sprchové vaničky mohou mít i různé atypické tvary.

Doporučujeme sprchové vaničky vybírat u odborníků – WellMall s.r.o.

Rate this post
Sdílejte