Zajímavé tipy na levné bydlení v malém bytě nebo pokoji

Zajímavé tipy na levné bydlení v malém bytě nebo pokoji

Sdílejte

Zajímavé tipy na levné bydlení v malém bytě nebo pokoji

Spousta mladých lidí během svých studentských let bydlí v garsonkách nebo obývají pouze jeden pokoj v bytě. Ten se tím pádem stává současně ložnicí, studovnou, obývacím pokojem a často i jídelnou.

Jak si zařídit pokoj aby splnil všechny požadavky?

Autor obrázku: Valentin Janiaut

Postel můžete dnes nahradit několika způsoby. Například rozkládací pohovkou, případně křeslem, záleží na tom, jestli jste v pokoji sami nebo s partnerem. Existují různé varianty, klasická pohovka, kterou rozložíte, modernější pohovky, které jen roztáhnete. Přes den stačí pouze překrýt plédem nebo nějakou dekou. Polštáře a peřiny buď schováte přímo do pohovky, nebo je schováte do krabic a umístíte pod pohovku.

Můžete také využít vysokou postel, která vypadá jako klasická palanda, ale místo spodní postele je prostor nebo rovnou umístněný pracovní stůl.

Existuje i spousta rozkládacích stolů, které můžete roztáhnout nebo složit podle potřeby. Nezabírají příliš místa a nemusí nutně být plastové. Podobně se dá ušetřit místo i s židlemi pro případné hosty. Můžete narazit na ty stohovatelné, takže i čtyři židle zaberou místo jen za jedenu, nebo i skládací, které můžete zastrčit za skříň.

Pokud máte v pokoji nebo garsonce dost míst, můžete prostor opticky rozdělit. Například pomocí závěsů anebo i nábytku. Skříň nebo knihovnu můžete postavit tak, aby například zakrývala postel nebo naopak studijní kout. Jako efektní zástěna může sloužit i paraván nebo nebesa umístněná nad postel.

Jste filmový fanoušek?

A přestože je to bydlení jen na několik málo let, každý určitě chce, aby ten jeho pokoj také nějak pěkně vypadal. Jako dekorace se dá použít cokoliv. Pár plakátů rozmístěných po místnosti určitě zaujme každou návštěvu.

Nějaká květina také nebude na škodu. Existuje spousta nenáročných květin, které nepotřebují často zalévat. Nebo si můžete pořídit nějaké umělé, které dnes často od živých nerozpoznáte. Samozřejmě spoustu dekorací si můžete sami vytvořit, pokud popustíte uzdu vlastní fantazii.

Rate this post
Sdílejte