Starožitný nábytek

Starožitný nábytek

Sdílejte

Starožitný nábytek

Autor obrázku: Jared

Dokážete si představit, že krásné zámecké pokoje můžete mít i vy sami doma?

Jsou lidé, kteří starožitnému nábytku opravdu hoví a vyžívají se v něm. Dokonce existují i takoví, kteří právě po tomto nábytku pátrají a hledají různé aukce, kde se prodává. Někteří dokonce s tímto klenotem obchodují. Ale jsou zde i takoví, kteří si potrpí raději na módní doplňky a módní nábytek a tento honosný a hodnotný nábytek zavrhují.

V čem spočívá kouzlo starožitného nábytku?

Je to kus nábytku, ze kterého sálá něco tajemného, kouzelného. Kromě toho to bývá nábytek velmi honosný, z masivního dřeva, doplněn nějakými elegantními vzory či tkaninami. Navíc bývá velmi perfektně propracovaný do detailů, a právě proto je tento druh nábytku dost drahý.

Není to jen prostá skříň nebo židle a podobně, ale je to součást života. Tento nábytek nemá každý a ten kdo si ho pořídí, tak už němu musí mít nějaký vztah – je to jakýsi životní postoj. Navíc každý kus je originál, protože není mnoho lidí, kteří by vlastnili plně stejnou třeba skříň, jako máte doma.

Starožitný nábytek jako reklamní tah?

Samozřejmě, že starožitný nábytek lze použít jako reklamní tah. Proto právě někteří z prodejců módního oblečení si do svého kamenného obchodu pořídí nějaký kus takového nábytku a hned to navodí úplně jinou atmosféru. Obchod začne být více domácký a také je nábytek něčím odlišný. Je starožitný a to nebývá v obchodech tak obvyklé, tak se tam lidé rádi vracejí.

Lze si zakoupit nový starožitný nábytek?

Mnoho z lidí si myslí, že starožitný nábytek musí být několik let starý a opotřebovaný, ale opak může být pravdou. Existují firmy, které se pokoušejí o jakousi napodobeninu a to velmi povedenou takovéhoto starého nábytku. A dopadá to velmi dobře, protože si můžete svůj dům vybavit tímto honosným nábytkem, aniž byste si kupovali staré věci. Samozřejmě, není to ten starý nábytek, co má nějaký příběh, protože něco prožil, něco má za sebou…

Rate this post
Sdílejte