Zařiďte si obývací pokoj stylově!

Zařiďte si obývací pokoj stylově!

Sdílejte

Zařiďte si obývací pokoj stylově!

20140906213118Kdo by nechtěl mít stylový obývací pokoj, na druhou stranu, kolik z vás ví, na co všechno si dát pozor. Vybavit si interiér není složité, zařídit si ho ale tak, aby každý prostor v pokoji dával smysl a měl své místo, to už je náročnější. V následujících řádcích si můžete přečíst nad čím se zamyslet před tím, než se pustíte do vlastního obývacího pokoje.

Barvy, tvary, tapety

Nejdříve než si určíte barvy, měli byste se zaměřit, jaký styl by váš obývací pokoj měl mít. Mnozí ale tuto otázku nedokážou zodpovědět, proto není prvním bodem styl, ale barvy. Od barev se totiž následně odrazí i styl. Důležité je rozhodnout se, zda jít do barevných zářivých stěn, temných anebo světlých. Barva stěny nám pak řekne, jakou barevnost bude mít nábytek. Stejně tak vzory či tapety. Nezapomínejte na pravidlo, čeho je moc, toho je příliš a držte se raději střídmosti. Jedna stěna se vzorem nebo tapetou bohatě stačí.

Nábytek a pohodlí

Nejdůležitějším prvkem obývacího pokoje je sedací souprava. Teď je ten pravý okamžik na to, rozmyslet se, zda chceme velkou rohovou sedací soupravu anebo raději zvolíme dvě až tři menší pohovky. Důležité je to proto, že tím dáme styl svému interiéru. Dominantní rohová sedačka svádí k výběru jednodušších odstínů krémové, bílé nebo černé. Zatímco několik pohovek, které usadí v závěru stejný počet návštěvníků jako sedačka, svádí k hravosti a barevnosti. Můžete si tedy dovolit experimentovat s barvami a zvolit klidně červenou, modrou anebo žlutou.

Televizní a konferenční stolek je pak otázkou vkusu. Jestliže barvami a sedací soupravou nastavíte luxusní vzhled, nelze ho teď porušit konferenčním stolkem, který svádí k hravosti. Naopak doteď hravý interiér, si zaslouží trochu těch záhybů a zákrutů, není tedy problém zvolit trochu luxusněji vypadající konferenční stůl. Třeba i baroknějšího rázu.

Rate this post
Sdílejte