Vyměňte pasivní dům za srub, vyplatí se to

Vyměňte pasivní dům za srub, vyplatí se to

Sdílejte

Vyměňte pasivní dům za srub, vyplatí se to

Věděli jste, že i sruby se řadí mezi nízkoenergetické typy staveb? Pro ty z vás, kteří chtějí ušetřit a bokem ještě zachránit kousek přírody je to ideální volba. Bydlení ve srubu přináší mnohé výhody, které jen tak v běžné zděné stavbě neprožijete.20140906213534

Nebojte se života ve srubu

Srub si můžete pořídit přesně podle vašich vlastních přání. Toužíte-li po luxusním srubu, připomínajícím unikátní vilu, není problém. Fantazii se meze nekladou a firma realizující stavbu srubu, vám ráda vyhoví. Srub se staví z kvalitního sušeného hoblovaného smrku, který je dostatečně opracovaný. Buď se jedná o masiv anebo lepený profil. Aby byl srub srubem je zapotřebí hranoly v rozích spojit křížovým spojem. Pro maximální komfort i v zimě, je běžnou součástí také zateplení. Obvodové stěny jsou opatřeny tepelnou izolací, která má většinou podobu dřevité vlny, kamenné vaty anebo ovčí vlny, dle vašeho výběru.

Sruby na klíč jsou již v současnosti naprosto běžné. Ušetří vám čas sháněním jednotlivých pracovníkům a navazování pracovních činností. Takhle vám jediná firma postaví srub sama a máte klid od telefonování a pobíhání po stavebních firmách. Srub je nejen ekologický, ale jeho stavba je velice rychlá. V rekordním čase je možné postavit i namontovat celý srub na stavební pozemek.

Bydlení ve srubu je samozřejmě alternativou rodinného domu. Někteří ale volí srub pouze jako víkendovou chatu. Pokud by to byl i váš případ, nemusíte se upínat přímo k obrovskému srubu. Pakliže vám stačí menší rozměry, doporučujeme postavit chatu na klíč. Opět se nemusíte starat prakticky o nic, jen vám předají hotovou chatičku. Buď se můžete rozhodnout pro tradiční dřevěnou chatu anebo srubovou chatu. Rozhodnutí je jen na vás. Tak či tak je jisté, že si ve srubu perfektně odpočinete od běžných městských starostí a načerpáte potřebnou energii.

Rate this post
Sdílejte