Jste kutil a máte rád svoji dílnu? – 3. část

Jste kutil a máte rád svoji dílnu? – 3. část

Sdílejte

Jak jinak se ještě dají uložit věci?

By: Alan Rampton

Můžeme úložné regály vytvořit z vyšších hranolů a kovových trubek. Než hranoly upevníme na zeď, tak vyvrtáme otvory, které odpovídají svou roztečí průměru trubky. Je výhodné, že s trubkami lze jednoduše manipulovat a můžeme je tak měnit podle naší potřeby, a tak můžeme vzdálenost mezi nic zvětšovat nebo zmenšovat. Do regálů můžeme ukládat desky i hranolky, ale také nářadí, které používáme v dílně, jednak i boxy s věcmi, a také další rozměrný materiál.

Praktický je taky žebřík na skladování řeziva, které je v různých délkách. Žebřík si můžeme vytvořit z dřevných hranolků či silných latí. Na jednotlivých patrech upevníme překližku, která bude silná asi jeden centimetr tak, aby řezivo leželo v jedné ploše. Musíme se hlavně ujistit, že je žebřík natolik zabezpečený, a že se nám nerozjede do strany.

Díky těmto třem dílům článků máte několik užitečných tipů, jak si v dílně či v garáži udělat pořádek, zajistit, kde co máte, rychleji se zorientovat a taky si zajistiti dostatek místa pro parkování vašeho vozidla.

Proto je vhodné, pokud se některými z těchto nápadů necháte do budoucna inspirovat a uděláte si buď jednoduchý, ale užitečšný žebříček, nebo regály, nebo závěsné systémy, jako je například již i zmiňovaná kniha, která jednoduše nabídne vše, co jsme do ní vložili. Budeme mít všechno, co potřebujeme po ruce a nebudeme si muset lámat hlavu s tím, kde jsme kterou věc položili a jestli ji ještě vůbec vlastníme, nebo ji už máme považovat za ztracenou.

Proto je dobré si na závěr shrnout to podstatné:

  • uspořádejte si vše tak, abyste na vše viděli a měli věci snadno k dispozici
  • využijte maximálně plochu stěn a taky stropy
  • těžší stroje, jakými je solní pila, umístěte ke stěně pod regál nebo skříňku, podstavec s kolečky zlepšuje mobilitu, a tak jej můžete dát tak, kam ho zrovna potřebujete mít

Drobné věci, jako jsou matičky, podložky, šroubky, můžete roztřídit do průhledných plastových krabiček, skleniček od zavařenin či otevřených krabiček, abyste jasně viděli, co v sobě obsahují

  • závěsné systémy dobře upevněte a nadměrně je nesmíte zatěžovat
  • přes zimu ošetřete nástroje, nářadí a stroje proti rezavění
Rate this post
Sdílejte