Úsporné řešení do obývacího pokoje

Úsporné řešení do obývacího pokoje

Sdílejte

Úsporné řešení do obývacího pokoje

Pro většinu domácností je obývací pokoj středem, v němž se odehrává většina společenského života, činností spojených s odpočinkem a trávením volného času. Z této kapacity bývá obývací pokoj obvykle největší místností bytu nebo domu. Ne ovšem vždy. Stačí, abyste funkčně některé místnosti dispozice bytu zaměnili, protože potřebujete větší ložnici nebo dětský pokoj a najednou se musíte potýkat s omezeným prostorem pro hlavní společenskou místnost. Jak tedy vybavit menší obývací pokoj, abyste ještě více opticky nezmenšili?

Ústředním prvkem každého obývacího pokoje bývá sedačka. Ta většinou musí splňovat prostorové nároky. Mělo by se na ni pohodlně vejít tolik osob, kolik je v domácnosti a prostor na sezení by měl zbýt ještě alespoň pro dvě návštěvy, je jedno jestli na sedačce nebo v křeslech či jiných sedacích kapacitách. U menších obýváků lze využít rozkládací dvoumístné pohovky, které se běžně pořizují spíše do dětských a studentských pokojů. Většinou bývají dvoumístné, což odpovídá domácnosti o dvou členech. Jejich výhodou je, že obvykle bývají rozkládací na lůžko nebo mívají ceněný úložný prostor.

Využijte rohy místnosti

Uprostřed místnosti by měl zůstat dostatek prostoru, jednak na procházení, ale také aby místnost nepůsobila příliš stísněně. Proto se co nejvíce snažte využít krajů a rohů místnosti. Některým se mohou hodit menší rohové sedací soupravy. Opravdu se ale musí jednat o menší rozměry.

Dnes jsou typické obrovské rohové nebo účkové sedačky, které jsou určené do velkých obýváků propojených s kuchyní a jídelnou. Dejte si práci a najděte si malou rohovou sedačku. K ní pak rovněž dokupte pouze malý konferenční stolek, který by měl být spíše nižší. Malá výška nebude prostor dále opticky zmenšovat.

Vyhýbejte se těžkopádnému nábytku

Malé prostory si žádají jen lehké konstrukce. Proto se vyhýbejte těžkým, masivním a na pohled těžkopádným kusům nábytku.

Rate this post