Sruby jako alternativa moderního bydlení

Sruby jako alternativa moderního bydlení

Sdílejte

Sruby jako alternativa moderního bydlení

Moderní bydlení může mít mnoho podob. Montované stavby, moderní sendvičové domy, které jsou svým designem minimalistické, ale také se může jednat o stylové dřevěné sruby z pravého masivního dřeva.

Právě návrat k přírodě a přírodním materiálům je pro moderní společnost, která si opět začíná uvědomovat svou ekologickou zodpovědnost typický. Chceme kolem sebe mít přírodní materiály, které nám budou připomínat svou strukturou a klidně i vůní příjemně šustící lesy. Příroda totiž působí uklidňujícím dojmem na psychiku člověka, ale může mít přímý pozitivní vliv také na naše fyzické zdraví. Toho využívají moderní dřevěné sruby, které si lze nechat postavit k celoročnímu bydlení.

Sruby nabízejí to, co jiné domy nabídnout nemohou. Pravé masivní dřevo, které vás bude obklopovat a starat se o vaši pohodu. Dřevo je úžasný materiál. Obsahuje množství přírodních silic prospěšných dýchacímu ústrojí. Pobyt v dřevěném domě se tak pozitivně podepíše na zdraví vašich plic. Udržuje navíc optimální vlhkost vzduchu a pohlcuje nežádoucí pachy a škodlivé látky z ovzduší. Je antistatické, takže nevíří prach, což ocení hlavně alergici. To vše ještě umocňuje jeho pozitivní dopad na lidské zdraví.

Z konstrukčního hlediska je dřevo samo o sobě výborný izolant. Udržuje teplo a v zimě zase příjemně hřeje. Stavby ze dřeva jako jsou moderní roubenky pro celoroční bydlení, jsou samozřejmě doplněny ještě o vysoce kvalitní tepelně izolační vrstvy, jak na stěnách, tak především v podlaze a u stropu, kde jsou na izolaci kladeny největší nároky. Vlastní srub si můžete postavit prakticky kdekoli, i když je vhodné brát ohled také na okolní zástavbu. Roubenky se více hodí především do přírody, do menších měst a na vesnice.

Rate this post
Sdílejte