Jak uchránit své děti před nástrahami bytu? – 2. část

Jak uchránit své děti před nástrahami bytu? – 2. část

Sdílejte

Jak uchránit své děti před nástrahami bytu? – 2. část

By: TedsBlog

Dítě si rádo hraje, a tak zkouší všechny části vaší domácnosti, jakož i nábytek, jestli si s ním může pohrát a co všechno vydrží. Další tipy, jak ochránit děti před poraněním.

  1. Pokud máme dostatečně nízko nad zemí šuplíky, pak se jistě budou hodit bezpečnostní zarážky jak do zásuvek, tak do skříní, abychom si byli jistí, že si naše malé děti nepřiskřípnou prstíky. Tak si zajistíme bezpečnou zásuvku, která obsahuje pro děti nevhodný obsah, jako léky či koření.
  2. Také okna lákají k tomu, aby byla otevřena. Proto si pořiďme bezpečnostní uzávěr, který se dá připevnit na okna otvírající se buď dovnitř či ven. Tato zarážka udrží okno v jistých nastavených polohách. Na to, aby se dal uzávěr otevřít, je potřeba obou rukou a značné síly, která pak dětem chybí.
  3. Nejen pro děti, ale i pro chronické noční jedlíky se hodí zámek na mrazák či lednici. Jde o speciálně navrženou pojistku, která brání dětem v tom, aby je otevřely a způsobily odmražení. Tento zámek se dá velmi snadno instalovat a taky zamykat. Taky montáž je velmi jednoduchá a nemusíme se bát ani používání šroubů.

Pár dalších tipů pro bezpečný život s dětmi

Vařte raději na zadních ploténkách a obracejte rukojeť hrnce do středu sporáku. Samotné spotřebiče kupujte s bezpečnostní pojistkou pro zapnutí.

Šuplíky pod varnou plochou pak děti umějí užít jako schůdky. Trouba by měla být ošetřena trojitým sklem, aby se děti v době pečení nepopálily o její povrch.

Nádoby, které v sobě mají horkou vodu, nedávejte vychladnout na zemi, kam se děti mohou snadno dostat.

Děti by při vaření neměly asistovat posazení na pracovní desce, protože mohou jak spadnout na zem či se narazit na ostrý roh, tak se v neposlední řadě popálit o horké jídlo či se opařit.

Rate this post
Sdílejte