Nákup domu od ledna prodraží DPH. Zájemcům se vyplatí kupovat co nejdřív

Nákup domu od ledna prodraží DPH. Zájemcům se vyplatí kupovat co nejdřív

Sdílejte

Nákup domu od ledna prodraží DPH. Zájemcům se vyplatí kupovat co nejdřív

Nečekat. Taková je hlavní rada všem zájemcům o bydlení ve vlastním domě v Praze. Už příští rok totiž ceny porostou kvůli nové 15% DPH na parcely. Daň se bude týkat pozemků, pro které dosud neplatila. Domy, které na nich developeři plánují, tak budou od ledna 2015 stát výrazně víc.

Nově bude 15% DPH platit i pro všechny pozemky, na kterých sice přímo nejsou inženýrské sítě, ale jsou přivedené ke hranici parcely. Ceny pozemků v Praze to zvýší o 600 až 750 tisíc korun. A zvýšení ceny pozemků se promítne i do ceny nových domů.

finep_01

Zdraží i starší domy, ukazují statistiky

Nezáleží na tom, jestli domy leží na pozemcích, pro které 15% DPH už platí nebo teprve platit bude. Statistiky z minulých let totiž ukazují, že podobné kroky vedly vždy ke snížení nabídky, které pak způsobilo růst ceny všech pozemků. Kvůli tomu rostly i ceny domů. A to jak nových, tak i starších.

S nákupem nového domu v Praze se proto vyplatí nečekat. Už za pár měsíců totiž ceny výrazně vyskočí, a kdo zaváhá, dá za nové bydlení výrazně víc.

finep_02

Levné domy? Třeba v Praze 5 a Praze 10

Nejrozumnější proto je koupit nový dům v Praze ještě letos. Spousta developerů má totiž připravené projekty, ve kterých najdete domy za stále ještě nižší ceny.

Například společnost FINEP nabízí 20 rodinných domů v Praze ve dvou projektech – Britská čtvrť v Praze 5 Stodůlkách a Štěrboholy II v Praze 10. Oba projekty se přitom chlubí nejen kvalitním architektonickým řešením, ale i skvělou lokalitou. Můžete se tak spolehnout na dostatek zeleně, dobrou dopravní dostupnost do centra i na výbornou občanskou vybavenost.

Příjemné bydlení ve 20 rodinných domech v Praze 5 a Praze 10 tak najdou rodiny s dětmi, mladé páry i všichni, kteří chtějí bydlet na klidném místě a přitom to mít kousek za zábavu.

 

Rate this post
Sdílejte