Jak vydekorovat na Vánoce váš stůl

Jak vydekorovat na Vánoce váš stůl

Sdílejte

Jak vydekorovat na Vánoce váš stůl

By: David Goehring

Každé Vánoce jsou maličko jiné a liší se např. použitou dekorací. Určitě nepatříte k těm, co zdobí vše stále stejně dokola, ale občas uděláte také nějakou výjimku. Přemýšlíte, jak si udělat originálně Vánoční stůl a jak překvapit svou rodinu pěknou výzdobou? Vyzdobte si jej tak, aby vypadal skutečně pěkně a zajímavě.

Chce to nejen dostatek místa, ale také nápad, kterým se blýsknete. Pokud máte stůl velký, je to rozhodně plus a máte tím pádem na tvorbu dostatek prostoru. Horší to je tehdy, když používáte malý a na to, abyste jej vyzdobili, je skutečně jen velmi málo místa. Pečlivě vyberte kombinaci skleniček, talířů a doplňků. Základem je ubrus.

Doplňky by se měly skládat z prvků, které mají vánoční tématiku. To znamená jehličí, ubrousky, vánoční výzdoba, svíčky a podobně, zkrátka vše, co vám tento Štědrovečerní den připomene. Pokud si na stůl budete chtít dát květiny, tak je rozmístěte tak, aby byly po celém stole v menších vázičkách, než aby byly v jedné jediné velké, přes kterou na ostatní ani neuvidíte. Nezbytnou součástí jsou potom svíčky, bez těch to prostě nejde. Doladíte jimi dokonalou vánoční atmosféru, která u vás doma v tuto chvíli musí být.  Pokud máte svícny, tím lépe. Ty by na vašem stole v tomto okamžiku rozhodně neměly chybět.

Barva svíček by měla ladit s barvou doplňků. Výběr je tedy celkem dost důležitý. Tabule by určitě měla navodit pocit příjemného tepla domova a rozhodně do ní dejte kus ze sebe. I když budete kopírovat výzdobu z časopisu, nebo z internetu, nikdy tam nezapomeňte přidat něco podle toho, jak to cítíte vy. Ubrousky jsou velmi důležitým faktem. Buď by měli být s vánočním motivem, nebo barevně sladěné s ubrusem a ostatními doplňky. Dají se naaranžovat různými způsoby. Jistě na internetu najdete velké množství inspirací, jak to udělat.

Rozmístněte správně příbory, talíře a sklenice. Pokud nevíte, jak by to mělo vypadat, tak si opět pomožte nápovědou na internetu.

Rate this post
Sdílejte