Jak vybrat vhodný párty stan

Jak vybrat vhodný párty stan

Sdílejte

Jak vybrat vhodný párty stan

stan38

Léto je v plném proudu – a na velkých zahradách, loukách a dalších travnatých pláccích to doslova žije. Pivní slavnosti střídají hudební koncerty a po těch zase nastupují obecní hody. Napadlo vás, že byste podobnou akci uspořádali taky? Pak budete vyjma vhodného prostoru určitě potřebovat mobilní přístřešek. Přístřešek lehký, dostatečně stabilní a zároveň cenově dostupný. Všechny tyto požadavky splňují párty stany.

Koupit nebo pronajmout?

První věc, kterou budete řešit. Bude pro vás lepší párty stan koupit nebo jednom jednorázově pronajmout? Uvažte, že nový stan vyjde na řádově desítky tisíc korun (v závislosti na jeho rozměrech), při pronájmu zaplatíte asi 100-150 Kč za m2. V případě pronájmu navíc máte k dispozici veškerý komfort, firma vám stan přiveze na místo určení, smontuje a po skončení akce zase demontuje a odveze. Pokud venkovní akce pořádáte jenom výjimečně, je pro vás výhodnější variantou pronájem. Jestliže takových akcí děláte několik ročně, stan si kupte.

Jak by měl stan vypadat?

Při koupi nebo pronájmu párty stanu je dobré předem vědět, jakou chcete velikost. Spočítejte si počet účastníků vaší akce a kalkulujte s tím, že na každého potřebujete cca 1 m2 prostoru. K tomu připočtěte pár desítek metrů jako rezervu na stoly s občerstvením, zvukové vybavení, prostor pro hudební kapelu atp. Sami nejlépe víte, co všechno ve vašem stanu budete potřebovat a kolik to přibližně zabere místa.

Ještě než oslovíte konkrétní firmu s požadavkem na koupi (pronájem) párty stanu, ověřte si, jaké stany firma nabízí. Nejlepší jsou ty společnosti, které mají stany z duralové konstrukce a opláštění s nánosem PVC. Důvod je prostý. Duralová konstrukce je lehká, ale zároveň pevná, takže zajistí stabilitu stanu i v silném větru. Textilie s nánosem PVC zase nepromokne, takže vás během akce nemusí trápit ani případný déšť.

Kdy si stan objednat?

Zejména v létě, kdy je o párty stany největší zájem, byste neměli příliš otálet a objednat si stan co nejdříve. V opačném případě se vám může dostat nepříjemné odpovědi – totiž že už na vás žádný volný stan nezbyl. Objednávejte proto alespoň 14 dní předem, ideálně ještě dříve. Zaprvé budete mít jistotu a zadruhé i nižší cenu, protože firmy při objednávkách na poslední chvíli musí pružně koordinovat svou činnost, což přináší zvýšené náklady. A ty pak samozřejmě zaplatíte vy.

Rate this post
Sdílejte