Jaké schodiště vybrat do domu

Jaké schodiště vybrat do domu

Sdílejte

Jaké schodiště vybrat do domu

By: Ben Freedman

Přemýšlíte, jaké schodiště si do domu pořídit? Chcete ušetřit prostor, nebo řešíte to, jak si postavit robustní schodiště? Záleží na tom, kolik místa v domě máte a jak ho chcete využít.

Pokud máte malé prostory, tak se vám bude hodit buď schodiště přímé, nebo členěné do dvou ramen. Nejlépe vám v tomto směru poradí projektant, se kterým je třeba před samotnou stavbou věc prokonzultovat. Na něm pak bude zhodnotit jednak stabilitu schodiště a pak také bezpečnost s ohledem na pohodlí. Jako zákazník máte možnost volby hned z několika materiálů. Vybírat byste měli v souladu s ostatním interiérem v domě.

Jelikož investice do schodiště není krátkodobá, ale jde o to, že vám schody budou sloužit desítky let, je dobré na investici nešetřit a vybrat kvalitu. Ceny schodiště jsou různé a liší se podle použitého materiálu, typu, tvaru a také kotvení.

Při nedostatku místa je vhodné mít schody zasouvací, ty se hodí, i pokud schodiště nepoužíváte příliš často, ale jen opravdu výjimečně. Používají se hlavně tehdy, když se chcete dostat na půdu. Do malých prostor se pak hodí točené schodiště. Větší prostory si mohou dovolit schodiště přímé.

Pokud chceme prostor rozčlenit, tak si nechte zhotovit dvouramenné schodiště. Schody se také dají umístit přímo do prostoru. Pokud chcete ušetřit prostor, tak se vzdejte zábradlí, ale pozor na bezpečnost. Tady hodně riskujete.

Schodiště se vybírá podle prostor, do kterého jej chceme vsadit. Do prostoru můžeme umístit schodiště třmenové, které vyžaduje kotvení pouze z jedné strany. Bočnicové schodiště je kotveno pouze u jedné zdi.

Pokud si vyberete dřevěné schodiště, tak je třeba vybrat dřevo, které je odolné. Tím je například dub, buk, jasan, nebo například teak. Jednou za rok je třeba schody naimpregnovat.

Rate this post
Sdílejte