Jak zvelebit zahradu po zimě?

Jak zvelebit zahradu po zimě?

Sdílejte

Jak zvelebit zahradu po zimě?

Zahrady jsou dnes stále oblíbenější možností, jak si nejenom vypěstovat chutné domácí plodiny, ale i jak mít příjemné místo pro relaxaci. A to ať už máte zahradu u svého rodinného domu, nebo v zahrádkářské kolonii. Aby však zahrada byla skutečně dokonalá, je třeba se o ni starat. A tak stačí navléknout pracovní rukavice a pustit se do prvních prací. A které to jsou? Zjistěte, na které nezapomenout.

Lehátko_1

Trávník je základ

To nejdůležitější, na co bychom se měli zaměřit, i když nejsme Angličané, je samozřejmě trávník. Ten je vhodné důkladně posekat a shrabat hlavně před zimou, a na jaře ho dostatečně pohnojit, aby mohl opět velmi brzy vyrůst a zezelenat. Samozřejmostí je také odstranění plevele a pravidelná péče v podobě sekání. Půjdeme-li cestou moderních pomůcek, hodí se pro tento účel oblíbené, ale často dražší rekultivátory.

Bez důkladného provzdušnění půdy to nejde

Podobný postup nás v období jara čeká také v souvislosti s našimi záhony. I těm je třeba dodat nové živiny, ale stejně tak půdu důkladně provzdušnit. Před první sadbou se hodí umístit i netkané textilie, tedy jedinečný podklad, který zamezí jakémukoliv prorůstání plevele, který by bral našim plodinám tolik potřebné živiny. Tím máme i záhony plně připraveny k první sadbě, a to jakmile odezní první mrazíky a přijde ta správná doba, dle konkrétního data v kalendáři.

Prostříhejte také stromy a keře

I na dřeviny, které se na vaší zahradě nacházejí, byste se měli při jarním zvelebování zaměřit. Důležité je hlavně prvotní prostříhání, aby se k nim dostalo více slunce. Kdo si chce ulehčit práci, měl by sáhnout i po kvalitních pomůckách. Špičkou v této oblasti je zahradní nářadí Fiskars, které vyniká hlavně svou vysokou kvalitou, propracovaností, ale stejně tak i vysokou bezpečností pro použití.

Už zbývá jenom odpočinek

A jakmile máme vše hotovo, už zbývá jenom jediné, a to konečně onen vytoužený a dokonalý odpočinek. Samozřejmě nic ho neumocní více, než dřevěný zahradní nábytek, a to jak ve formě lehátek, nebo křesel. I ten můžeme vyndat z naší zahradní chatky, pohodlně se uvelebit a už jenom poslouchat příjemné zvuky přírody.

Rate this post
Sdílejte