Jak levně zařídit svou první garsonku

Jak levně zařídit svou první garsonku

Sdílejte

Po vyslovení názvu garsonka si řada lidí představí provizorní bydlení, kde se pomalu nedá ani nic uvařit. Přesto i tak maličký prostor lze zařídit pohodlně, vkusně a hlavně levně.

Což uvítají všichni mladí lidé, kteří se chystají vylétnout z hnízda, ale i ti starší, kteří se z nějakých důvodů musí zařizovat znovu. Bohužel někdy tomu tak osud chce, pak nám nezbývá než zatnout zuby a fungovat. V obou případech každá koruna dobrá.

Výběr bytového prostoru je klíčový

Základem kvalitního a spokojeného bydlení je výběr bytového prostoru. Pomineme-li výběr lokality, zjištění, jaké budeme mít sousedy, pak důležitou roli hraje i dispoziční řešení bytu. V ideálním případě jsou vhodné vysoké stropy, protože to umožňuje postavit dřevěnou palandu na spaní. Pokud tato možnost není i tak je vyvýšené spaní (pódium) praktickým řešením. Do prostoru pod tím lze umístit spoustu věcí.

Nepodceňujeme při výběru garsonky ani kuchyň. Každý člověk vnímá své bydlení jako projev vlastního vkusu, názoru a životního stylu. Určitě by nebylo vhodné, aby mini kuchyňka byla úzce spojená s toaletou a koupelnou – bohužel v některých panelácích to ještě lze spatřit. Všeobecně pro malé prostory platí, že je čirý nesmysl zastavět kus plochy robustním nábytkem. Nicméně jsme-li už u kuchyňky, doporučují se transparentní materiály, které neukrojí z již tak malého prostoru. To znamená skleněný stůl a průhledné plastové židle. Ty určitě nevyjdou nijak draho.

Levné obrazy na stěnu zajistí útulnost

Navazovat by mělo pohodlné sezení v podobě malé sedací soupravy a opět ideálně s úložným prostorem. Pokud se dá spaní vyřešit již zmiňovanou palandou, máme vyhráno. V opačném případě je vhodná rozkládací sedací souprava případně pohovka, která večer poskytne místo pro pohodlný spánek, během dne na ní posadíme návštěvu. Levné obrazy na stěnu zajistí, že nám nikde nebude zbytečně nic překypovat a zavázet. Praktickým způsobem vylepšíme a zútulníme svůj byteček.

Do tak malého prostoru jsou ideální skříně s posuvnými dveřmi, případně skříně na míru, které opět nemusejí vyjít draho. Garsonka především nesmí být přehuštěná zbytečnostmi. O útulnou atmosféru se postarají i 3D obrazy s potištěnými boky, díky kterým se vyhneme zbytečně masívním rámům a navíc za ně opět i ušetříme. Nakupovat se dá levně i útulně. Chce to jen předem plán a znát dispozici bytu.

Rate this post
Sdílejte