Dveře, které šetří prostor

Dveře, které šetří prostor

Sdílejte

Dveře, které šetří prostor

V malých bytech či malých místnostech je těžké zachovat si soukromí, protože se zde nedostanou klasické dveře, a tak se musí prostor nechat otevřený. Avšak s tímto problémem vám mohou pomoci dveře, které šetří prostorem, jako jsou posuvné či skládací dveře.

Skládací dveře

Pokud máte problém s prostorem a potřebujete oddělit dvě místnosti od sebe, aniž by zde byly dveře, můžete využít skládacích dveří, které nejen zajistí vaše soukromí a přitom neubere velikost vaší místnosti, ale zároveň vám nedělají žádnou překážku, protože do těchto dveří práh nepatří, a tak se nemusíte bát, že například mezi ložnicí a obývacím pokojem nezakopnete. Další velkou výhodou je, že tyto dveře lze zasadit do stejných zárubní, jako pro klasické dveře, takže nemusíte nic přestavovat. I tyto dveře mohou mít více variant. Největší rozdíl je v počtu křídel, která lze složit. Můžete mít třeba pouze dvě, ale také například čtyři křídla.

Něco netradičního

Skládací dveře mohou mít různé provedení, co se týče materiálu a barvy, avšak můžete mít úplně originální kousek, protože dnes existují i takové dveře, na kterých je nějaký vzor. Takže se může stát, že mezi vaším pokojem a obývacím pokojem bud téct vodopád anebo na vás vyskočí tygr. Vypadá to zajímavě a nápaditě. A když budete chtít vzor zakrýt, tak stačí dveře shrnout. Záleží na tom, co se vám libí a jak máte zařízený svůj domov.

Posuvné dveře

Další variantou, jak si zajistit soukromí jsou posuvné dveře, které jsou nejen praktické, ale také moderní, takže často působí, jako příjemný bytový doplněk. Samozřejmě, že i zde můžete vybírat z velké škály druhů, ať už jde o materiál, barvu, ale zejména způsob posunutí. Dveře můžete schovat dovnitř do zdi anebo je nechat viset, aby šly vidět.

Dveře schováváme do zdi

Velmi elegantně a luxusně vypadá, když vám vyjedou či zajedou dveře do stěny, odborně se také říká posuvné dveře do pouzdra. Hodí se zejména do místnosti, kde je mnoho nábytku, a tak by dveře neměly kam jít. Avšak má to i háček, protože dveře potřebují ono pouzdro do, kterého se budou schovávat, což znamená přestavba. Proto je ideální použít tyto dveře buďto při novostavbě anebo při rekonstrukci.

Ať dveře všichni vidí

Druhou a opačnou variantou je, že dveře nebudete schovávat, ale naopak si necháte doma namontovat posuvné dveře na stěnu. Je to sice levnější varianta posuvných dveří, avšak za to budete muset strpět silnou kolejnici přes půlku pokoje, po které dveře budou jezdit. Je to trochu problémové, pokud máte místnost opravdu plnou, protože tyto dveře vyžadují kousek místa, aby měly kde uhnout.
Dveře jsou důležitým prvkem pro vaše soukromí a také tlumení ruchu. Nenechte si své soukromí otevřené, je protože máte malý byt.

Rate this post
Sdílejte