Proč uvažovat o pořízení tepelného čerpadla?

Proč uvažovat o pořízení tepelného čerpadla?

Sdílejte

V moderní době se snažíme co nejekonomičtěji i nejekologičtěji vyřešit otázky komfortního bydlení k naší spokojenosti. Vyřešit je potřeba ohřev vody, vytápění domu, klimatizaci, vaření, praní a další záležitosti. U každého domu je nezbytný systém udržení komfortní teploty uvnitř za každého počasí. Zároveň potřebujeme mít k dispozici teplou užitkovou vodu. Tyto dvě záležitosti dokáže vyřešit účinný a moderní systém ve formě tepelného čerpadla.

Výhody tepelných čerpadel

Tepelná čerpadla dokážou v objektu zajistit požadovanou teplotu a zároveň se postarat o ohřev vody. Co je potřeba podotknout, „poperou“ se s tímto úkolem bravurně s nízkými náklady. Vybereme-li vhodné tepelné čerpadlo pro náš konkrétní objekt, potěší nás všemi výhodami naráz a jako bonus nevyžaduje téměř žádnou údržbu. Provoz je levný, šetrný pro životní prostředí a nevyžaduje obsluhu. Ostatní kotle mají vždy jen některé z těchto předností, a to ať vezmeme v úvahu kotle na plyn, biomasu, elektřinu nebo tuhá paliva.

Jak tepelné čerpadlo šetří finance

Tepelné čerpadlo je založeno na systému, který šetří peníze. Jak je to možné? Využívá přírodní teplo ze svého okolí a navrací ho zpět do systému prostřednictvím tepelných ztrát objektu. Jde o efektivní systém, který běží stále dokolečka. I když je zde určitá pořizovací cena, pokud si porovnáme provozní náklady jiných zdrojů tepla, dojdeme k závěru, že se tepelné čerpadlo ve finále vyplatí. Ceny energií klesat nebudou a určitě je vhodné myslet více dopředu. Tepelné čerpadlo rodinný dům si můžete pořídit za hotové nebo na úvěr, samozřejmě po důkladném zvážení vašich finančních možností.

Tepelné čerpadlo vzduch- voda

K nejoblíbenějším typům dnes patří tepelné čerpadlo vzduch-voda. Vzduch je totiž zdrojem nejvýhodnějším a neomezeně k dispozici. V souvislosti se změnou teplot během roku se mění i výkon čerpadla a topný faktor. Tyto hodnoty sice klesají, když se ochladí, ale u moderních čerpadel nejsou rozdíly v energetických parametrech příliš výrazné a projeví se spíše jen při extrémech.

Vybíráme čerpadlo

Vyberte si vhodný typ čerpadla, abyste s ním byli následující roky spokojeni. Nevíte-li si rady, využijte doporučení odborníků. Firma PZP HEATING a.s. působí na trhu déle než 20 let a neustále svá čerpadla vylepšuje. Vyrábí i odvlhčovací a větrací jednotky nebo chladicí techniku. Chcete-li mít představu o finanční stránce věci, prostudujte si ceník tepelných čerpadel na webu společnosti.

Rate this post
Sdílejte