Moderní domy

Moderní domy

Sdílejte

Bydlet v novém domě, to je sen snad každého. Vždy se dá najít řešení, které nám to usnadní. Moderní jsou pasivní nízkoenergetické domy. Na jeho výstavbu je možné získat od státu dotaci dvě stě padesát tisíc korun. Je to dost velká částka, která určitě pomůže každému. Takže je potřeba si o ni zažádat. Bylo by škoda, ji nevyužít. Při výstavbě domu se používají nové technologie, jako jsou solární panely. Jejich pořízení se nám za pár let vrátí v úspoře energií, a určitě je to dobré řešení. Kvalitní izolace domu nám také v budoucnu ušetří spoustu peněz. Již při výstavbě nového domu, je potřeba počítat s úsporou tepla, a pro to je pasivní dům to nejlepší řečení. Využívá slunečního záření a úspora energií je opravdu velká.

Stavba domu

Prvním krokem pro výstavbu moderního domu, je mít pozemek, na kterém se nám bude dům líbit. Mělo by to být místo, kde se nám líbí a počítáme s tím, že tam budeme bydlet. Někdo preferuje spíše klidnou část města, jiný zase třeba vesnici. Každý jsme jiný, a každý máme jiné požadavky na bydlení. Dům, který by se nám líbil, vybereme podle katalogu, nebo je možné ho nechat postavit podle svých představ.  Architekt nám zhotoví potřebnou dokumentaci, a může se začít se stavbou. Moderní dům je možné si nechat postavit na klíč. Je to výborné řešení. Zbavíme se tak veškerých starostí kolem stavby. Všechno firma zařídí za nás.

Ekonomické stavby

Čím dál víc se při stavbě domů sleduje její ekonomické využití. Hledí se na to, aby byl dům úsporný, což znamená, že by neměl mít žádné zbytečné chodby, jednotlivé místnosti by měly navazovat na sebe, stropy místností by neměly být zbytečně vysoké. Velký důraz se klade i na to, aby dům nezabíral zbytečně moc velkou část pozemku. Dvoupodlažní domy jsou k tomuto účelu naprosto ideální. Dvojdomí zase snižují spotřebu tepla tím, že společná stěna zabraňuje úniku tepla.

Moderní domy

Moderní se v posledních letech stávají dřevostavby. Dřevostavba je rychle postavená, takže nemusíme čekat několik let, než se dům postaví. To je velká výhoda pro toho, kdo chce rychle bydlet. Dřevostavby jsou levné a přitom kvalitní. Můžeme u nich využít stavby na klíč, což znamená, že nemusíme nic dělat a firma se postará o všechno sama. Domy sou postaveny z kvalitních přírodních materiálů. Životnost dřevostaveb je shodná s domy z jiných materiálů. Vydrží staletí. Materiál je ošetřen tak, že je žáru odolný. U dřevostaveb je výhoda při topení. Když zatopíme, skoro ihned máme teplo, kdežto u domů z jiných materiálů tomu tak není, protože se teplo nejprve akumuluje ve zdech. Dřevostavby mohou být moderní domy, ale mohou být i srubové, nebo vypadají jako hájenky.

Bungalov patří mezi moderní domy

Bungalov je v podstatě bezbariérový dům. Staví se na rovině, má pravidelný půdorys. Jedná se o přízemní dům bez pater. Jsou o jednu třetinu levnější, než domy zděné z cihel. To je velká výhoda. Také je podstatně rychleji postaven bungalov, než zděný dům. Málokdo ví, že dřevostavby jsou vhodné pro alergiky a astmatiky. Dřevostavba je z čistě přírodního materiálu, který jim prospívá zdraví. Typ bungalovu je možné si vybrat podle katalogu. Není ale problém zrealizovat vlastní přání, jak bychom chtěli bungalov postavit. Vybrat se dá s garáží, verandou a podobně. Každá dobrá firma vyjde našemu přání vstříc, a postaví nám moderní dům podle našeho přání. Možností, jak bude vypadat náš nový domov je opravdu mnoho. Dá se říct, že bungalov je vhodný pro rodiny s malými dětmi, protože děti nelezou nikde po schodech, protože je prostě bungalovy nemají. Stejně tak je vhodný pro starší lidi, nebo pro vozíčkáře. Jsou to moderní domy pro každého.

Rate this post
Sdílejte