Zahradní stoly

Zahradní stoly

Sdílejte

Tento typ zahradního nábytku jakoby stál tak trochu mimo centrum pozornosti, kterou většinou na sebe poutá zahradní nábytek sedací – křesílka a židle. Ale to většinou jenom do okamžiku, kdy si na zahradě třeba jen položit šálek kávy. Nebo se pod širým nebem jen navečeřet. Jakými atributy by tedy zahradní stůl měl disponovat?

Dělení stolů

Podle využití se zahradní stoly dají rozdělit na jídelní, vysoké barové, malé kávové stolky a stolky přídavné. Musí být odolné proti povětrnostním vlivům a disponovat vysokou stabilitou. Stabilita je důležitá i proto, že venkovní dlažba nemusí být dokonale rovná. To samé platí i o travnaté a písčité ploše.

Jak na výběr zahradních stolů?

Nejlépe se vybírají stoly, které mají stát na terase než na trávníku. V případě kovových nohou stolů se můžou stát, že se při větším zatížení zaryjí do trávníků. Proto vybírejte průměr trubek širší. Dbejte na to, aby konce nohou byly opatřeny plastovým ukončením, které musí pevně přiléhat. Stůl bude spočívat na mnohem větší ploše a nezatěžuje trávník.

Chcete-li dosáhnout stability zahradních stolů za všech okolností, tak musí mít tři nohy. Trojnožka stojí pevně a zabraňuje kývání. Tohoto systému využijte jak u jídelních, tak barových zahradních stolů.

Servírovací zahradní stoly

Ty se dají využít a zároveň i sladit s ostatním nábytkem na zahradě jako jsou stoly a křesla především u bazénu. Pořídit si jej můžete v pestré škále barev, ale nejvhodnějším materiálem je dřevo. Netradičním způsobem strávíte chvíle u bazénu. Položit si na něj můžete kávu, knihu či ručník.

Stoly mají čtyři kolečka a jsou tím pádem i snadno přemístitelné. Po skončení relaxace u vody jej tak můžete přemístit kamkoliv jinam na zahradě. Využít se dají i na terase. Kdy si třeba můžete na těchto stolcích dovést občerstvení a přemístit na stůl klasický. Ovšem rozhodnutí, zda si tento typ pořídit či ne záleží pouze na Vás.

Rate this post
Sdílejte