Jídelní stoly z masivu – kam s nimi?

Jídelní stoly z masivu – kam s nimi?

Sdílejte

Nábytek z masivu má své výsadní postavení i v dnešní moderní době. Zvláště jídelní stoly z masivu tvoří pozoruhodný prvek interiéru, ať již bude zařízen v tradičním či novodobém stylu. Některé věci zkrátka nepodléhají diktátu přechodné módy a bytových trendů. Jídelní stoly z masivu to jenom potvrzují.

Kolik prostoru máte pro svůj stůl?

Nejdůležitějším parametrem každého jídelního stolu je jeho rozměr. Nejde jenom o počet míst, resp. židlí, které ho doplní. Velikost rodiny a osob sedících u stolu je jen jeden úhel pohledu. Ten druhý, neméně významný, je velikost prostoru. Takový jídelní stůl, masivní jídelní stůl obzvlášť, zabere dost místa. Může interiér ochudit o vzdušnost, kterou by měl rozhodně mít. Na druhé straně může zase příliš malý stůl pěkně znepříjemňovat život. Při výběru jídelního stolu je tak třeba pečlivě porovnat počet osob v domácnosti, příp. počet hostů, kteří domácnost pravidelně navštěvují, s volným dispozičním prostorem.

Pro pohodlí při stolování se doporučuje jídelní stůl naddimenzovat. Pokud to prostor jen trochu dovolí, vyplatí se robustní stůl skýtající vysokou stabilitu a pevnost. Právě takový je jídelní stůl masiv, který může nabývat mnoha podob.

Jak vypadá váš interiér?

Jídelní stůl z masivu je jako stvořený pro interiér v country stylu. Skvěle však zapadne i do moderního interiéru. Čisté přírodní linie dřeva moderní bydlení skvěle oživí. Aby stůl nepůsobil až příliš tradičně, nabízí se provedení, kdy jsou nohy tvořeny z kovového profilu. Kovové nohy celkový vzhled stolu skvěle odlehčí.

Jídelní stoly z masivu však odpovídají i dalším stylům bydlení, jistě si najdou své místo i v antik, vintage nebo retro jídelně. Nejenom tvar či design, také barva a povrchová úprava stolu umožňuje přizpůsobit stůl přesně tak, aby se v daném interiéru ideálně vyjímal. Klasický venkovský styl například dává prostor pro světlé tónování, zatímco industriální styl naopak vítá nábytek z masivu v tmavších odstínech.

Rate this post
Sdílejte