Malí velcí pomocníci, kteří vám při rekonstrukci velmi pomohou

Malí velcí pomocníci, kteří vám při rekonstrukci velmi pomohou

Sdílejte

Při rekonstrukci, ale i malé opravě v bytě se nám mnohdy hodí vychytávky, díky nimž můžeme během chvíle utěsnit spáru před vnikáním vody, zaspárovat drolící se spáru mezi obkladem a mnohé jiné. Stačí jen vědět, kde kvalitní těsnící a spárovací hmoty pořídit.

Která spárovací hmota vám vyhoví?

Důležité je vědět předem, k čemu budete spárovací hmotu potřebovat. Spárovací hmoty totiž umí mnohé, ale je důležité použít tu správnou na dané místo. Jejich rozdílnost tkví v tom, že jsou přesně stvořeny pro kuchyně, koupelny, terasy nebo třeba bazénovou dlažbu.

Nejčastěji spárovací hmotu potřebujeme do kuchyně a koupelny. V kuchyni oceníte, když ze spár jednoduše odstraníte znečištění, ať už bude od oleje, kečupu, mléka, podlahu ušpiní váš čtyřnohý domácí mazlíček nebo děti. Na našem trhu se nachází epoxidové spárovací hmoty, které vytvoří hygienické, nenasákavé a lehce čistitelné spáry. Podlahu ochrání před vlhkostí a udržovat je v čistotě je skutečně jednoduché.

Jestliže chcete spárovací hmotu použít do koupelny, tady budete zřejmě očekávat, že bude voděodolná a nebude se na ní dařit bakteriím. Toto zajistí cementová spárovačka určená do koupelen, ale i na terasy a do bazénů Ultracolor Plus. Vodní páry se do ní nevpíjí, ale sdruží se do kapek, které stečou. Doplněná je o technologii, díky níž bojuje proti plísním, zpomaluje bujení bakterií a mikroorganismů. Je samozřejmě zdravotně nezávadná.

Pro venkovní použití budete potřebovat spárovací hmotu odolnou proti nízkým i vysokým teplotám, dešti. Stačí u prodejce sdělit, pro jaký účel ji chcete použít. Zaručeně vám vyhoví a nabídne nejlepší produkt.

Spolehněte se na těsnící tmely

V nabídce obchodů jsou i těsnící tmely, které jsou určeny pro venkovní či vnitřní použití. Bez ohledu na to, že budovy stále pracují, podlahy se teplem rozpínají a stahují, díky vhodným těsnícím tmelům předejdete prasklinám v obkladu na stěnách i podlahách. V nabídce je mnoho barev, aby skvěle splynuly se spárovací hmotou.

Kompletní nabídku najdete na stránkách skarusmapei.sk. Nechte si poradit a nakupte si domů výborné spárovačky nebo těsnící tmely. Pracuje se s nimi snadno a jsou spolehlivé na mnoho let.

 

Rate this post
Sdílejte