Kupujete nemovitost? Férový realitní portál vám pomůže neprohloupit

Kupujete nemovitost? Férový realitní portál vám pomůže neprohloupit

Sdílejte

Už tady byla spousta lidí, kteří si chtěli pořídit nový domov a místo něj skončili s velkým trápením. Investovali do nemovitosti, jejíž stav byl šílený a vyžadoval další obrovské investice do oprav. Zaplatili zálohu na účet prodejce a peníze ani byt nikdy neviděli. Zapomněli zaplatit nařízenou daň a ta se pak navýšila ještě o penále.

Jestli se chcete těmto a všem dalším problémům vyhnout, vezměte si na pomoc služby od nového realitního portálu CINCINK. Stojí za ním Komerční banka, jde o nápad jedné z jeho zaměstnankyň, která viděla díru na trhu s nemovitostmi. Zdálo se jí, že pokud chce člověk prodat či koupit nemovitost, musí toho spoustu zařizovat. Proč tedy lidem neumožnit zařídit všechno na jednom místě? CINCINK vznikl proto, aby pro vás koupě bytu nebyla noční můrou.

Začínáme výběrem nového domova

Prvním krokem je jistě najít nějakou nemovitost, která se vám bude zdát vhodná. Už v tomto kroku začíná úloha portálu CINCINK, najdete na něm totiž spoustu inzerátů na byty, domy i komerční objekty. Je jich tam několik tisíc, tak je určitě prostudujte.

CINCINK jako realitní portál

CINCINK není realitní kancelář. Jde o portál, na němž své nabídky zveřejňují soukromé osoby. Nebudete tedy platit žádnou provizi realitce, ani přímo realitnímu portálu CINCINK. Platíte jen za konkrétní služby, pokud o ně máte zájem. Za prohlížení inzerátů a kontaktování prodejců se nic neplatí.

Zjišťujeme finanční situaci

Málokdo má našetřených tolik peněz, aby si mohl nové bydlení pořídit bez půjčky. V prvé řadě je tedy třeba si ověřit, na jak vysoký úvěr máte se svými příjmy nárok, a udělat si představu o tom, jak dlouho jej asi budete splácet.

CINCINK pomůže s vyřízením hypotéky

Na webu CINCINK je mimo jiné k nalezení rovněž hypotéka kalkulačka, takže si o tom všem snadno uděláte představu. Pomůže vám sjednat výhodnou hypotéku, již byste možná jinde nedostali.

Ověřujeme stav nemovitosti

Jistě nechcete koupit zajíce v pytli od tygra. Jinými slovy je třeba se přesvědčit, že stav nemovitosti odpovídá tomu, co se o něm tvrdí v inzerátu. Vy, jako laik, to pravděpodobně sami nepoznáte.

CINCINK zajistí technickou inspekci

Nechte si proto zpracovat technickou inspekci od profesionála. O stavu nemovitosti sepíše protokol, na nějž se můžete odkazovat.

Nakládáme správně s penězi

Víte, jak se převádí peníze při koupi nemovitosti? Obvykle jde o miliony, a tak se využívá bankovní úschova. Peníze pošlete na účet banky, v případě CINCINK Komerční banky, a ona je později přepošle prodejci.

CINCINK pomůže s platbou daně

Nezapomeňte také, že jako kupující máte povinnost zaplatit daň z koupě nemovitosti. Kam, jak a kdy? S tím vám poradí daňový poradce.

CINCINK pomáhá nejen vám jako kupujícím, ale i prodejcům. Pokud tedy realizujete koupi nemovitosti přes něj, určitě budou spokojené obě strany.

Rate this post
Sdílejte