Venkovní rolety a žaluzie vás ochrání před horkem

Venkovní rolety a žaluzie vás ochrání před horkem

Sdílejte

SssOdborníci předpovídají další nadprůměrně horké léto a Češi se na něj poctivě připravují. Vzhledem k tomu, že letos bude ztížené cestování do zahraničí, stoupl prodej bazénů. Osvěžení v bazénu ovšem neřeší situaci, kdy máte horko k nevydržení doma.

Kdo bydlí ve starém zděném domě, ten si nemůže stěžovat. Přesně v opačné situaci se však nachází lidé žijící v podkrovních bytech a všichni ti, kterým do oken svítí celé odpoledne. Jak proti tomu bojovat?

Nejvíce tepla do vašeho domova vniká okny

Pokud je dlouhodobě horko, ohřívá se samozřejmě i obvodové zdivo. Nejvíce tepla k vám domů ovšem proudí přes okna a s tím se dá něco dělat. Velmi dobrou službu prokáží například venkovní rolety.

Zatímco v dřívějších dobách byly populární spíš vnitřní žaluzie, dnes si lidé ve velkém nechávají instalovat venkovní předokenní rolety. Oproti interiérovým žaluziím mají mnoho výhod, například:

  • Zvyšují bezpečnost objektu, protože představují další překážku, kterou musí zloděj překonat, pokud se chce vloupat oknem.
  • Chrání okna před ušpiněním, kroupami apod.
  • Odhlučňují interiér.
  • Pomáhají okna izolovat – v létě před teplem a v zimě před chladem.

V době největšího horka si doma zatáhněte

Předokenní rolety jsou jednoduchou pomocí proti horku v interiéru. V době, kdy do oken svítí, je prostě udržujte zatažené. Samozřejmě je potřeba brát toto doporučení s rezervou. Není moc vhodné si dům zcela zatemnit a muset celodenně svítit. Zvýšila by se vám spotřeba elektřiny a přirozené denní světlo je pro organismus daleko zdravější. Nemusíte rolety zatáhnout úplně, i částečné zatemnění pomůže. Mimochodem, podobně jako venkovní rolety fungují také venkovní žaluzie.

Nechte si je namontovat ještě letos

Jste ochotní něco investovat, abyste nemuseli trávit další léto v horkém domě? Venkovní žaluzie vám nainstaluje například firma Bubík – garážová vrata a rolety, která dodává také průmyslová vrata, vjezdové brány, pohony vrat, vchodové dveře, garážová vrata nebo markýzy na terasu. Veškeré prodávané zboží mají v mnoha variantách. Koupíte u nich sekční, rolovací, dvoukřídlá, posuvná i výklopná garážová vrata, stejně tak spoustu typů žaluzií a rolet před okna.

Rate this post
Sdílejte