Předsíň dělá první dojem

Předsíň dělá první dojem

Sdílejte

Design Tips Hall Furniture Design And Practical Ideas 22 502Hala, či předsíň je první částí vašeho domu, kterou návštěvníci uvidí, je to také to, co vás doma uvít první, když se vrátíte z práce, pokud tedy nemáte pejska. S ohledem na to by hala měla být určitě dobře navržena a správně uspořádána. Přinášíme vám pár tipů, nápadů a praktických řešení, díky nimž vaše předsíň působit na hosty dobrým dojmem. ¨

Zdi

Zdi v chodbě můžete vyzdobit stejně jako v ostatních místnostech bytu. Experimentujte s tapetou nebo zajímavými barvami. Vyvarujte se malování stěn čistě bílou barvou, protože to brzy vypadá špinavé. Chcete-li přidat akcentní barvu, použijte koberečky, anebo běhouny a pokuste se udržet stěny neutrální. Jelikož se do předsíně vchází ve špinavých botách, které tam také ukládáme, věřte, že bílý nebo světlý koberec není v chodbě dobrý nápad.

Design Tips Hall Furniture Design And Practical Ideas 12 502

Dekorace

Nebojte se dekorací do předsíně. Pověste zde obrázky, vázu s barevnými květinami, které pomohou do vaší předsíně přidat další akcentní barvu. Nemáte-li zrovna halu o velikosti dvacet metrů čtverečních, nebojte se použít zrcadla. Zrcadla v předsíni mají hned několik funkcí. Před odchodem z domu, nebo než otevřete návštěvě, se budete moci narychlo zkontrolovat, zda vypadáte dobře a nemáte nějaké skvrny na oblečení. V předsíních bývá často problém s denním světlem a osvětlením obecně. Proto při správně zvoleném umístění zrcadla v kombinaci s kvalitním stropním osvětlením, můžete přivést do vaší předsíně mnohem více světla. Navíc jsou zrcadla samozřejmě také zajímavou dekorací.

Všechny věci zde musí mít své místo

Zejména v předsíni potřebujete dostatek místa pro ukládání věcí, které se denně používají. Nějaký nábytek do předsíně je absolutní nutností, aby vstupní prostor působil útulně a uklizeně. Deštník, boty, bundy, kabáty, vodítko pro psa – to vše musí mít své místo.

Design Tips Hall Furniture Design And Practical Ideas 6 502

Sezení

Máte problémy při obouvání bot, či malé děti, kterým ještě musíte zavazovat tkaničky? Must have je místo, kam si sednete (nebo vaše ratolest) při nazouvání bot. Skvělou vychytávkou jsou lavice, které v sobě ukrývají úložný prostor pro odložení bot, nebo čepic.

Odkládací stolek

Malý stůl vedle vstupních dveří je místem, kde můžete nechat své klíče a telefon, popřípadě odložit nákup, než si vyzujete boty. Hezky na něm vypadá i váza s čerstvými květinami nebo rám s oblíbenou fotografií. Úplně nejlepší je, když v něm jsou zásuvky nebo police nabízející další prostor pro drobnosti.

Klíče

Pro ty, kteří zapomínají klíče často, je nezbytností věšák na klíče. Vyberte si nějaký pěkný designový kousek. Nebo si rovnou pořiďte skříňku na klíče, která se tak může stát další dekorací do vaší předsíně.

Design Tips Hall Furniture Design And Practical Ideas 1 502

Botník

Nejdůležitější součástí předsíně je samozřejmě botník. Dbejte na to, aby se do něj umístily boty všech členů domácnosti. Při pořízení pamatujte, že botník by měl být snadno udržovatelný, protože, co si budeme povídat, kolik z nás si hned po příchodu domů jde hned boty omýt a otřít, že.

Věšák

V předsíni bychom měli mít také věšák, či skříň, do které můžeme pověsit bundy, kabáty a vesty, tak aby působily uklizeně. Je jen na vás, kterou variantu si vyberete, nosíte-li často saka, popřemýšlejte spíše o skříni, na ramínku vydrží sako déle nezmačkané. Předsíňová stěna by měla ladit s ostatním zařízením předsíně.

Vůně

Nezapomínejte také na to, že předsíň by měla vítat vaše hosty nejen čistotou, ale i příjemnou nevtíravou vůní. Pořiďte si vonné dekorace, které dnes již umí být vkusným bytovým doplňkem. Pokud máte doma domácí mazlíčky, či kouříte, jistě oceníte difuzér, který v určených časových intervalech vůni dávkuje, a tak máte jistotu, že pokaždé, když otevřete dveře od bytu, bude to u vás doma hezky vonět.

Stojan na deštníky

Používáte-li deštníky, či myslíte na návštěvy, určitě si pořiďte stojan na deštníky. Deštník v něm krásně vyschne a navíc nebudete muset přemýšlet, až vám přijde návštěva, kam s ním. Za mokrého počasí, které u nás na podzim a v zimě není výjimkou, určitě velmi využijete odkapávač na obuv. Kde budou mít vaše kozačky čas přirozeně proschnout a ani boty od návštěv nezanechají nevzhledné loužičky, bláto ani skvrny od soli, které se pak velmi špatně stírají.

 

 

 

Foto: Pixabay, Pinterest

Rate this post
Sdílejte